Haberler

CHP'li Özcan: Kişiliksiz Davutoğlu Başbakan Olduğu Sürece Kavga Büyür

Chp Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan kavganın daha da büyüyeceğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı koltuğunda oturduğu sürece, Arınç hükümet sözcüsü olduğu sürece, böyle kişiliksiz, hiçbir şeye hakim olmayan, partisine hakim olmayan Davutoğlu başbakan kaldığı sürece bu kavga büyür" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında yaşanan kavganın ardından Türkiye'de bazı gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığını söyleyerek, "Bu kavgayı biz de tüm Türkiye halkı gibi şaşkınlıkla izliyoruz. Bu tür tartışmalar Türkiye'de bazı gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bu tartışmanın altında ekonomik ve siyasi rant var. İkisi de birbirlerini paralel yapının adamı olmakla suçluyorlar. İkisi birbirini yanlış işlere bulaşmakla suçluyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlatması da memnuniyet verici" diye konuştu.

Özcan, Bülent Arınç'tan Melih Gökçek ile ilgili bildiklerini açıklamasını isteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Arınç'ın söylediklerine de bakmak lazım. Melih Gökçek'ten iki gün önce sayın cumhurbaşkanını eleştiren sözler söyledi ve tamamının altına imzamı atıyorum. Sayın Tayyip Erdoğan'a bunları birinin söylemesi gerekiyordu, Ak Parti cenahından birinin söylemesi gerekiyordu. Sen cumhurbaşkanısın ve ülkeyi hükümet yönetir. Sayın Arınç da bunu söyledi. Geç kaldı ama söyledi en azından. Peki Arınç bunları şimdiye kadar niye söylemedi. Melih Gökçek ile ilgili çok net iddialarda bulundu. 'Sen her türlü yolsuzluğa açık bir adamsın ve 8 Haziran'da sana bunun hesabını soracağım' dedi. Arınç'a şimdi şunu sormak lazım, Melih Gökçek ile ilgili bir şeyler biliyorsa, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyorsa, bir cemaate ya da bir kesime Ankara'yı parsel parsel sattıysa niye 8 Haziran'ı bekliyorsun bugün açıkla. Bugün açıkla ki senin samimi olduğuna inanalım."

AK PARTİ DİYE BİR PARTİ KALMAYACAK

Tartışmanın artarak devam edeceğini açıklayan Özcan, "Tartışmanın bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu tartışmaların en büyük nedeni mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanı seçilen, tarafsız olması gereken, her kesime eşit mesafede olması gereken cumhurbaşkanının her şeye müdahale etme anlayışından kaynaklanıyor. Ak Parti gibi partilerde onları bir arada tutan ideolojileri değildir, onları bir arada tutan menfaatleridir. Menfaatler ortadan kalkmaya başladığında onları bir arada tutan bir şey olmayınca hızlı bir şekilde dağılıyorlar. Biz bu filmi daha önce gördük, Türkiye gördü. ANAP'ın bir gecede nasıl dağıldığına Türkiye şahit oldu. 7 Haziran'da Ak Parti iktidardan düşünce göreceksiniz birkaç ay içerisinde Ak Parti diye parti kalmayacak. Geriye sadece tabelası kalacak. Bu gemiyi insanların nasıl hızlı bir şekilde terk ettiğini görmüş olacağız" dedi.

Özcan tartışmanın büyüyeceğini söyleyerek, "Son yaşananlar Bülent Arınç gibi insanlar için bardağı taşıran son damla oldu. Artık onların bile tahammül sınırları zorlandı. Bu kavga bitecek gibi değil. Bu kavga karakolda biter. Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı koltuğunda oturduğu sürece, Arınç hükümet sözcüsü olduğu sürece, böyle kişiliksiz, hiçbir şeye hakim olmayan, partisine hakim olmayan Davutoğlu başbakan kaldığı sürece bu kavga büyür." - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Melih Gökçek Bülent Arınç Tanju Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title