Haberler

CHP'li Oran: Türkiye'de Hala Birileri Kraldan Fazla Kralcı

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, vefat eden Suudi Arabistan Kralı için Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştirerek, "Kral'ın kendi ülkesinde yas ilan edilmiyor." dedi.

Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran, vefat eden Suudi Arabistan Kralı için Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştirerek, "Kral'ın kendi ülkesinde yas ilan edilmiyor. Yani Suudi Arabistan'da yas yok ama Türkiye Cumhuriyet'i devletinde yas var bunu anlamak mümkün değil. Yani Türkiye'de hala birileri Kral'dan fazla Kral'cı" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran Tunceli'de partisinin düzenlediği, 'Dünyada ve Türkiye'de demokrasi ve özgürlük' paneline katıldı. Panelden önce düzenlediği basın toplantısında vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz için Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştiren Oran, şöyle konuştu:

"Suudi Arabistan karalı vefat etti. Allah, rahmet eylesin. Arap aleminin başı sağ olsun. Ama ülkemizde öyle garip bir işler yapılıyor ki anlamak çok zor. Kral'ın kendi ülkesinde yas ilan edilmiyor yani Suudi Arabistan'da yas yok ama Türkiye Cumhuriyet'i devletinde yas var bunu anlamak mümkün değil. Yani Türkiye'de hala birileri Kral'dan fazla Kral'cı. Dün hükümet bir günlük milli yas ilan etti ve bugün milli yas tutuluyor Türkiye'de. Bu kararı anlamak kabul etmek mümkün değil. En azından bugün Uğur Mumcu katledilmişti onun anısına böyle bir şey yapılmıyor devlet tarafından. Yakın zamanda Reyhanlı'da 50 yurttaşımız bombalı saldırıda hayatını kaybetti 'tık' yok. Yine Gaziantep'te bir bayram günü bombalı saldırı gerçekleşti, birçok kişi hayatını kaybetti ortada tık yok ve hala failler bulunmadı. Şırnak Uludere'de uçakların bombalamasıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hükümetten yine 'tık' yok. Gezi olaylarında kanunsuz emirler verildi 7 canımız gitti yine hükümetten 'tık' yok. Ama söz konusu Suudi Arabistan kralı olunca, Recep Tayyip Erdoğan Kral öldü diye, Padişah burada yas ilan ediyor. Bu kararı anlamak mümkün değil, kendi ülkesi yas ilan etmiyor bizim ülkemizde yas ilan ediliyor. Şimdi bizim geleneklerimizde ölünün arkasında güzel şeyler söylerin ama her devlet adamı Türkiye'yi ziyaret ettiğinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını ziyaret ederler Suudi Kral hiçbir zaman bu ziyareti yapmadı. Şimdi bizim en önemli değerimize bu şekilde yaklaşan bir kişi için Davutoğlu ve Erdoğan yas ilan ediyor bu kararı hem şahsım adına hem partim adına doğru bulmadığımı Tunceli'de belirtmek isterim."

CHP'li Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmişte cemaat okullarının açmasının bugün de kapatmasının yanlış olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Bugün Tayip Erdoğan, Atatürk'ün oturduğu koltukta oturuyor. Atatürk'ün mirasına oturan 12'inci Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği ülkelerde bu kez de Cemaati büyük bir acizlik içersinde şikayet ediyor. Bunların faaliyetlerini yasaklayan bunların okullarını kapatın falan filan laflar söylüyor. Bu okulları sen açmadın mı? Birçok ülkede bu okulları sen açtın, alladın pulladın reklamını yaptın şimdide çıkıp diyorsun ki bunları kapatın. Biz diyoruz ki açarken de o reklamı yaparken de o hareketlerin yanlış. Şimdi açtığın okulları kapatın demende o kadar yanlıştır. Aciz içine düşerek gidip dışarıda farklı ülkelerde bu şikayetlerde bulunman çok küçük düşürücü bir durum. Bir başka vahim durum ise ülkemizin her ilinde eğitim alanında büyük sorunlar varken, içerdeki eğitim sorunu halledilmemişken dış ülkelerde Milli Eğitim Bakanı'na talimat vererek siz bunların okullarını kapatın biz okul açalım demektir. Bu vahim bir durum. Ülkende eğitim sorunları haledilmemişken dışarıda okul açacağım demek hiç inandırıcı değil. Bu hükümet Türkiye cumhuriyeti tarihinde milli eğitimi perişan eden tek hükümet olarak tarihe geçmiştir. Milli eğitimin içine dini soktu, ayrımcılığı soktu, milli eğitim mezhepçi dinci bir hale döndü. Milli eğitim hiç bu kadar kötü yönetilmemişti" dedi.

Oran, Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe'ye yasa dışı örgüt üyeliğinden verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına da tepki gösterdi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Umut Oran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title