Haberler

CHP'li Oran, Lüks Makam Araçlarını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Toplam 140 milyon TL civarında borçlu olan Düzce Belediyesi'nin Başkanı'nın 650 bin TL'lik makam aracına binmesi nasıl mümkün olabilmektedir?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Toplam 140 milyon TL civarında borçlu olan Düzce Belediyesi'nin Başkanı'nın 650 bin TL'lik makam aracına binmesi nasıl mümkün olabilmektedir?" diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi.

Oran, İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti:

"Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in kaç adet makam otomobili vardır? Makam araçlarının marka-model ve üretim tarihi ile satın alınma/kiralanma/leasing tarihleri nedir?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, Yerel Yönetimler Gaz, Pazarlama, İnşaat, Turizm, Nakliye, Reklamcılık Ticaret ve Sanayi A.Ş (YEYPAŞ) isimli iştirakinin 650 bin TL'ye satın aldığı Audi A8 L marka-model makam aracı kullandığı doğru mudur?

YEYPAŞ'ın söz konusu makam aracını 200 bin TL karşılığı satın alınmış gibi göstererek sahte kayıt tuttuğu bilgisi doğru mudur? YEYPAŞ kayıtlarına göre bu araç tam olarak hangi tarihte hangi firma veya kişiden kaç TL karşılığında satın alınmıştır? Araç için yapılan peşin ödeme miktarı ve taksit koşulları nedir?

Toplam 140 milyon TL civarında borçlu olan Düzce Belediyesi'nin Başkanı'nın 650 bin TL'lik makam aracına binmesi nasıl mümkün olabilmektedir?

1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Düzce Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan birikmiş prim borçlarının toplam miktarı ne kadardır? Bu tarih itibariyle Düzce Belediyesi'nin hangi özel ve resmi kurum/kuruluşlara toplam kaçar TL'lik borcu vardır?

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın satış fiyatı 650 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen Mercedes S 350 BlueTEC 4MATIC Long marka-model makam aracını Mayıs 2014'te satın alınmasının gerekçesi nedir? Bu araç hangi şirket kurum adına kayıtlıdır, kimden hangi koşullarla kaç TL'ye alınmıştır?

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'nin en borçlu belediyesi olduğu bilgisi doğru mudur? 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan birikmiş prim borçlarının toplam miktarı ne kadardır? Bu tarih itibariyle Düzce Belediyesi'nin hangi özel ve resmi kurum/kuruluşlara toplam kaçar TL'lik borcu vardır?

-SGK'YA BORCU OLAN BELEDİYELERİ SORDU-

Oran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e şu soruları yöneltti:

"Türkiye'deki 81 il belediyesinin, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle birikmiş/ödenmemiş toplam Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının toplamı kaç TL'dir?

Yine 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle 81 il belediye/büyükşehir belediyesinin SGK'ya olan prim borçlarının her bir ile göre dağılımı kaçar TL'dir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Faruk Çelik Efkan Ala Umut Oran Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title