Haberler

CHP'li Oran: Google Müslümanı Oldukları Ortaya Çıktı

Chp Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ses kayıtlarıyla ilgili hükümet ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek "Onlar hep din üzerinden siyaset yapıyorlardı.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ses kayıtlarıyla ilgili hükümet ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek "Onlar hep din üzerinden siyaset yapıyorlardı. Bugün artık kendi bakanlarının Google Müslümanı, din bezirganı oldukları ortaya çıktı" dedi.

Umut Oran, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'a geldi. Narlı Beldesi'nde partisinin seçim bürosu açılışına katılan Oran, daha sonra CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle görüştükten basın toplantısı düzenleyen Umut Oran, büyükşehir belediyesi yasasıyla beldelerin kapatılmasına tepki göstererek, "Yerel hizmet birimlerini arttırmamız lazım. Örnek vermem gerekirse Fransa ile hemen hemen aynı nüfustayız. Fransa'da 23 bin yerel hizmet birimi, yani 23 bin belediye var. Türkiye'de ise 3 bin 500 olan belediye sayısı bin 394'e düşürüldü. Kimseye sorulmadan yukarıdan karar verildi ve beldeler kapatıldı" dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ YAKUT'U KINADI

Umut Oran, fezlekelerin görüşüldüğü oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'u tavrından dolayı kınadığını belirterek şunları söyledi:

"TBMM dün olağan üstü toplantı yaptı. Biz nereye gidersek gidelim vatandaşın birinci gündem maddesi yolsuzluk. Dolayısıyla vatandaş bu dosyaları merak ediyor. Bunlarla ilgili yazılan çizilen şeyler var. Maalesef dün Meclis'te ahlak, vicdan ve cesaret yoktu. Yaklaşık 259 milletvekili, fezlekelerin dosyaların kapağının bile açılmaması için oy kullandılar. Yani bırakın özetini, dosyayı okumayı fezlekelerin kapağı bile kaldırılamadı. İktidar partisinin 259 milletvekili, o fezlekeleri halktan bir anlamda kaçırarak suça ortak oldular. Bu son derece acı bir şey. Kınadığımız meclis başkanvekili, sahibinin sesiydi. İktidar partisinin elemanı gibi hareket etti."

GOOGLE MÜSLÜMANI, DİN BEZİRGANI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Umut Oran, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış'ın kendisiyle ilgili olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili açıklama yapması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belli hususlar var onun üzerinden siyaset yapmamız gerekiyor. Ama yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet alıp vermek, kul hakkı yemek, tüyü bitmemiş yetim hakkı ve haram yemek çok önemli. Bugüne kadar hiçbir siyasi parti böyle bir yolsuzluğa bulaşmadı. Baktığınız zaman her gün çeşitli ses kayıtları, iddialar, tapeler çıkıyor. Yani Türkiye artık tapeleri takip edemez hale geldi. Yolsuzluğun boyutu hakikaten artık dağlar gibi oldu. Sürekli ses kayıtları yayınlanıyor. Dün yayınlanan bir bakanın ses kayıtlarında hem rüşvet aldığı iddiası var, aynı zamanda da dinle, kutsal kitapla, ayetle, sureyle dalga geçme var. Türk toplumu, gerçekten bunu kaldıramaz. Bugüne kadar iktidar partisi her gittiği yerde, Kahramanmaraş'a geldiği zaman da Kahramanmaraş'ın dinle olan ilişkisini sınadı. İktidarın başındaki kişi, önce kendini sınamalı. Yani bakan yaptığı kişi, hem rüşvet alıyor, hem adı yolsuzluğa karışıyor, hem de din üzerinden siyaset yapan bir parti dinle dalga geçiyor."

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın YSK'nın Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'nın seçim reklamlarında yer almasının yasaklanmasıyla ilgili açıklamasına tepki gösteren Umut Oran, "Gerçekten günah ve ayıp. Bu kabul edilemez bir şey. Yüksek Seçim Kurulu bu reklamları yasakladı. Yürütmenin başındaki kişi, 'Ben yasakları yasaklıyorum' dedi. Ben de buradan bu ülkenin Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Yargıyı, yasaklayabiliyorsa yürütmenin başı, bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu Cumhuriyet savcılarının göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Oran, AK Parti'nin oy oranının 30 Mart seçimlerinden sonra yüzde 30'lara düştükten sonra dağılacağını iddia ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gezi olayları sonrasındaki anti demokratik diktatör tutumundan sonra, 17 Aralık rüşvet operasyonu sonrasında, evlatlarıyla ilgili olayların ardından söz konusu olan bir sıfırlama meselesi var. Bütün bu olaydan sonra artık o da yolun sonunun geldiğini düşünüyor. Bunu görüyor bence. AKP'nin içerisinde de daha önce farklı partilerde siyaset yapmış siyasetçiler var. Şuanda Erdoğan'ın varlığı onlar için çok büyük bir yük ve böyle giderlerse 2015'tean sonra AKP diye bir parti kalmayabilir. Çünkü bu seçimlerden sonra yüzde 30'ları görürlerse AK paramparça, tuz-buz olacak, birbirlerine girecekler." - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Umut Oran Google Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title