Haberler

CHP'li Oran, Dinleme Yapan Polis Memurlarının Dinlenmesini Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Telefon dinleme ekibinin de ortam dinlemesi yapılarak kontrol edilmesi mutat bir uygulama mıdır?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Telefon dinleme ekibinin de ortam dinlemesi yapılarak kontrol edilmesi mutat bir uygulama mıdır?" diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü personelinin çalışma odasında, ortam dinlemesi yapılarak izlenmesini sağlayan, "böcek' denilen dinleme cihazı bulunduğu bilgisi doğru mudur?

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre söz konusu dinleme cihazının, KOM Şubesi personelinin telefon dinlemelerini yaptığı ve "kozmik oda' olarak bilinen kısmında bulunduğu bilgisi doğru mudur? Dinleme cihazının bulunduğu odaya girip çıkanlar belli değil mi?

Ankara Emniyeti içinde dinleme yapan polis memurlarının da dinlenmesi gibi bir vahim uygulama nasıl gerçekleşebilmiştir? Telefon dinleme ekibinin de ortam dinlemesi yapılarak kontrol edilmesi mutat bir uygulama mıdır?

Konuyla ilgili olarak şube müdürü ve il emniyet müdür yardımcısı düzeyindeki sorumlular kimdir? Bu olayla ilgili olarak sorgulanan, gözaltına alınan, hakkında adli-idari işlem yapılan emniyet mensubu veya sivil vatandaş var mıdır, varsa bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Efkan Ala Umut Oran Milliyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title