Haberler

CHP'li Oran'dan "Mutlaka Sandığa Gidin" Çağrısı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 11 milyon emekliye "mutlaka sandığa gidin çağrısı" yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 11 milyon emekliye "mutlaka sandığa gidin çağrısı" yaptı.

Oran yazılı açıklamasında, AKP'nin 11 yıldır uyguladığı ekonomi politikalarının mağduru kesimlerin başında emeklilerin geldiğini ifade etti. Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 130, yoksulluk sınırı ise 3 bin 682 lira olduğunu belirten Oran, "Buna karşılık en büyük kesimi oluşturan SSK'lılarda en düşük emekli aylığı 957 lira, ortalama aylık ise bin lira civarında. Durum Bağ-Kur'lu tarım ve esnaf emeklilerinde çok daha da vahim. Memur emeklileri ise açlık sınırını zar zor yakalayabiliyor. Yıllardır dillendirilen "Memuru, emekliyi enflasyona ezdirmedik' iddiasına karşılık, emeklinin sefaleti ortada" dedi.

2013 sonu itibariyle toplam sayıları 11 milyona yaklaşan emekli, malul ve diğer hak sahiplerinin açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiklerini kaydeden Oran şöyle devam etti:

"AKP taşeron işçilik uygulamasını ve sendikasızlaştırmayı yaygınlaştırırken, bir yandan da vesayet sendikacılığını ortaya çıkardı. Kendi kurdurduğu yandaş-türedi sendika marifetiyle memurlarla göstermelik toplu sözleşme yapan hükümet, memur emeklilerinin aylıklarını da bu kapsamda belirliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise bu hakka bile sahip değil, artışlar konusunda hiçbir yaptırımda bulanamıyor, talepleri dikkate alınmıyor, hükümet artış oranlarını gönlüne göre belirliyor. Memur emeklisine ayrı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ayrı zam yapılıyor. Bu açıdan emekliler arasında bir eşitsizlik yaşanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de memur emeklileri gibi maaş zamlarının toplu sözleşmeyle belirlenmesini istiyor.

Ekonomide sahte başarı öyküleri pompalayarak "İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diye yıllarca halkı kandırıp oy alan; milyonlarca emekliyi açlık sınırına mahkum ederken kendi kesesini dolduran, hırsızlık, yağma, talan, yolsuzluk ve rüşvet batağını gizlemeye çalışan AKP kaçınılmaz sonuna yaklaşıyor.

30 Mart seçimleri AKP iktidarından kurtulmadan ilk önemli dönüm noktası olacaktır. Emekliler mutlaka sandığa gitmeli; yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden AKP'nin biletini sandıkta kesmelidir. Emeklilerin yüzünü CHP güldürür. Emekliler insana yaraşır yaşam koşullarına CHP ile kavuşacak" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Umut Oran Türkiye Bağ Kur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

KADİRHANkadihanguler@mynet.com:

MERAK ETME BİZ SANDIĞA GİDECEĞİZ DE 30 MART SONRASI SEN NEREYE GİDECEKSİN..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title