Haberler

CHP'li Oran'dan 'Din Referanslı Eğitim' Tepkisi

Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran, ortaöğretim kurumlarında 'başörtüsü' serbestliği getirilmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin değişmesine ilişkin, "AKP'nin inadına milli eğitimi din referanslı bir eğitime getirmesi anlaşılabilir bir şey değildir" dedi.

Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran, ortaöğretim kurumlarında 'başörtüsü' serbestliği getirilmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin değişmesine ilişkin, "AKP'nin inadına milli eğitimi din referanslı bir eğitime getirmesi anlaşılabilir bir şey değildir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 'okullara mescit zorunluluğu getirilmesi' ve ortaöğretim kurumlarında 'başörtüsü' serbestliği konularıyla ilgili olarak partisinin Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Oran, eğitim sorunlarıyla ilgili olarak yüzlerce kişiden telefon aldığını belirterek, "İktidar, bu hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğini değiştirerek, laik ve bilimsel eğitime darbe vurdu. Bunlardan birisi okullara mescit zorunluluğu getirilmesi, diğeri ise ortaokula başörtü serbestliği. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin eğitim konusunda Türkiye'yi bu kadar kınaması ve uyarmasına rağmen, AKP'nin inadına milli eğitimi din referanslı bir eğitime getirmesi anlaşılabilir bir şey değildir. Eğitim sistemi yazboz tahtası haline dönüştürülerek, imam hatipleştirme projesi ile karşı karşıya" dedi.

TOKİ'ye öğrencilerin yurt açığını kapatmaları çağrısında bulunan Milletvekili Oran sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılında 450 İmam Hatip Lisesi ve 70 bin öğrenci vardı. Bugün ise gelinen noktada 970 İmam Hatip Lisesi ve 800 bin öğrenci mevcut. Hedefleri 1 milyon öğrenciye ulaşmak. Öğrencilerimizin nitelikli eğitime ihtiyaçları var. Evlatlarımız şu an zor şartlarda eğitim görüyorlar. 5.5 milyon üniversite öğrencimiz ve 430 bin kişilik yurdumuz bulunuyor. 13 öğrencimiz bir yatak paylaşıyor. Eğitimde son derece eksikler varken, olaya tamamen mezhepçi bir anlayış ile yaklaşılması kabul edilebilir bir durum değil. Hala atanamayan öğretmen krizi devam ediyor. Sürekli olarak anti laik bir uygulama yapılıyor. Yurt dışından sürekli uyarı alıyoruz. Ülkemizi ileriye taşıyabilecek bir durum değil. Güneydoğu'da okullarımız PKK tarafından yakılıyor. Bununla ilgili olarak hükümet, hiçbir söylemde bulunamıyor. TOKİ kentsel dönüşüm, lüks konutlar ve rezidanslar yapacağına öğrencilerin yurt açığını kapatsın."

Umut Oran'ın açıklamalar yaptığı basın toplantısında CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı ile CHP Muğla eski milletvekili Gürol Ergin de hazır bulundu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Umut Oran Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title