Haberler

CHP'li Oran'dan Başbakan ve Dışişleri Bakanı Hakkında Işid Suç Duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, IŞİD'in elindeki Türk rehinelere ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, IŞİD'in elindeki Türk rehinelere ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Oran, IŞİD elindeki rehinelerden Nermin Taşdelen Yıldız'ın abisi Muammer Taşdelen ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, Başbakan, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu ve Asya Pasifik İşleri Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon'un "görevi kötüye kullanma, görevi ihmal" ve "temel ulusal yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama" suçlarını işlediği iddia edildi.

Suç duyurusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Asya Pasifik İşleri Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon'un rehin alma olayı ve sorununu çözmeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin itibarının rencide edilmesine, Devlet alametinin küçümsenmesine, aşağılanmasına yol açtıkları iddia edildi.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın görevlerini ihmal edip, kötüye kullandıkları ileri sürülen suç duyurusunda, "Erdoğan yönetimindeki hükümetin IŞİD'e lojistik destek sağladığı iddiası yaygınlık kazanmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde IŞİD ile işbirliği yapıldığı seçim kampanyası kapsamında rehinelerimizin uygun bir şov zamanında salıverileceği öne sürülmektedir" denildi.

Suç duyurusu sonrası açıklama yapan Oran, "Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ında bir şiir var arkadaşlar adı 'Kocakarı ve Ömer" Dicle'nin kenarında bir kurtun aşırdığı 'oyunun hakkının dahi Hazreti Ömer'den sorulacağını yazar. Biliyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif'i de bu sözünü de çok sever. Evet, Dicle'nin kenarındaki Musul'da Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile personeli ve ailelerinden oluşan 49 kişi kaçırıldı. 56 gündür bu vatandaşlarımız ortada yok, buradaki aileler büyük acı içinde. Akif'in bir koyun için dahi ilahi adaletten bahseden yönetim anlayışına bakın bir de Erdoğan'ın anlayışına" dedi.

-"ÇANKAYA YOLUNDA DÜZENLEYECEĞİ ŞOV İÇİN MALZEME YAPMAKTAN ÇEKİNMEDİ"-

Başbakan'ı sert sözlerle eleştiren Oran, "Devletin birliğini dirliğini sağlayacağını iddia eden Erdoğan, yıllarca danışmanlığını yapmış olan başkonsolosu da Türkiye Cumhuriyeti'nin namusu olan personelini de Çankaya yolunda düzenleyeceği şov için malzeme yapmaktan çekinmedi" dedi.

"Söyle IŞİD'çi dostlarına da salıversinler Türk vatandaşlarını" diyen Oran, şöyle devam etti:

"Peki, ben neden buradayım biliyor musunuz? Çünkü "toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerek' milletvekili olduğum için buradayım.

İşte namusu şerefi üzerine ettiği bu yemini unutanlara kendilerine hatırlatmak için suç duyurusunda bulundum. 56 gündür kılını dahi kıpırdatmayan, cumhurbaşkanlığı seçimi için aleyhlerine kullanılmamasını önleme amacıyla apar topar sansür kararı aldırtan, ne yaparsa yapsın ayarını bozduğu bu adalet kantarının bir gün elbet onları da tartacağını anlatmak için, söz uçup yazı kaldığı için, Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun, yargılanmaları için buradayım."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Umut Oran Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title