Haberler

Umut Oran: Tayyip Erdoğan, Kaset Arşivi mi Kurdu?

Güncelleme:

CHP'li Umut Oran, "Erdoğan, bakanları, danışmanları, milletvekilleri ve il başkanlarını kapsayan bir kaset arşivi kurmuş mudur?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı Ordu mitinginde eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kaseti olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Madem bu kasetlerin içeriğini Erdoğan bilmektedir, demek ki bu kasetlerin sahibi bizzat kendisidir. Bahsettiği kasetlerin rejisörü de yapımcısı da yönetmeni de Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

"Bu zamana kadar kasetler üzerinden siyasi çıkar sağlamaya odaklanan, hiçbir ahlaki sınır dinlemeden kasetleri miting meydanlarına taşıyan Erdoğan, şu sorulara cevap vermelidir" diyen Oran, şu soruları yöneltti:

"CUMHURBAŞKANI'NI DİNLETİYOR MU?"

"Kendisine bakanları, danışmanları, milletvekilleri ve il başkanlarını kapsayan bir kaset arşivi kurmuş mudur?

Cumhurbaşkanı'nı, danışmanlarını, milletvekillerini ve il başkanlarını dinletmekte midir? Kendisinde daha sonra kullanmak için sakladığı hangi tapeler ve kasetler vardır? Bunların içeriği nedir?

Erdoğan kendisine bağlı kurumlar eliyle muhalefet partilerinin yöneticilerini dinletmekte midir? Bu dinleme kayıtları kendisine rapor halinde sunulmakta mıdır? Bu yasa dışı tapelerin içerikleri bir yerde saklanıp, arşivlenmekte midir?

"BÜROKRATLAR DİNLETİLİYOR MU?"

Erdoğan bununla da sınırlı kalmadan kritik mevkilerdeki kamu bürokratlarını da dinletmekte midir? Bu yolla bürokratlar fişlenmekte ve üstlerinde baskı kurulmakta mıdır?

Cumhurbaşkanı'nın "benim dinlemiş olmam ihtimal dışı diyemem ama bu konuda korkum yok' açıklamasının hedefi esasında Erdoğan mıdır? Bu açıklama "Benim senin gibi sıfırlamalı konuşmalarım yok' anlamına mı gelmektedir?

"TÜRKİYE'NİN DEVLET YAPISIYLA BAĞDAŞMAZ"

Bu zamana kadar hiçbir aslı astarı olmadan, sadece çamur at izi kalsın mantığı ile muhalefeti kaset siyaseti yapmakla eleştiren Erdoğan ve ekibi kasetlere dayanan bir korku imparatorluğu ile mi Türkiye'yi yönetmeye çalışmaktadır?"

Kumpasa, pusuya, şantaj ve tehdide, hukuk dışı yöntemlerle muhalefet ve toplumun tüm kesimleri üzerinde baskı kurmaya odaklanmış bir siyasi anlayış ile Türkiye'nin yönetilemeyeceğini ifade eden Oran, "Türkiye'nin tarihi de kültürü de devlet yapısı da böyle bir anlayışı taşıyamaz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İdris Naim Şahin Umut Oran Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (13)

BARTIN74sancarhan@hotmail.de:

hehe gariban bunlar yav

19
9
yanıtYanıtla
comhelfncl_1980@hotmail.com:

bu adam ne içtiyse bende aynısından istiyorum

18
7
yanıtYanıtla
ben bilmem pensilvanya bilir Domeromer612008:

Bu adam haftalardır diyodu 25 mart yeni film piyasaya sürecez die ne oldu teknik sorun mu çıktı :D korkmayın 23 nisanda iktidarsınız ama bir günlüğüne :D

17
6
yanıtYanıtla
antalyalıapm_07@hotmail.com:

bu arkadaşı görünce bilgisayara format atasım geliyor insan iddalarını belgeler mübarek günde beş kez çıkıp açıklama yapıyor hepside yalan yanlış ve iftiradan ibaret şeyler

18
4
yanıtYanıtla
Ss.96312@hotmail.com:

ARŞİVCİ SİZSİNİZ GİBİME GELİYOR! '25 MARTTAN SONRA ERDOĞAN BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK' DİYE AHKAM KESEN HAMİNNEM MİYDİ?!

17
4
yanıtYanıtla
comhelfncl_1980@hotmail.com:

Bundan bir kaç ay önce bir trafik kazası olmuştu çalıştığım yerde.... kaza yapan kişiyi değiştirmişler bizde yemedik tabii araştırdık adam bisikletten düştüm diye polis karakoluna gitmiş daha sonra ifade için çağırdık (tabi kör kütük sarhoş) yanında bir adam peydah oldu ilçenin CHP ilçe başkanı imiş arkadaş ayakta kırk yalanla salllıyordu.sonra nasıl tahrik ediyor nasıl tahrik ediyor BEYFENDİ BEN KANUNDA NE YAZIYORSA ONU UYGULUYORUM diyorum ne alaykaysa laf döndü geldi hükümete RTE ye geldi.ADAM BUNLARIN AKILLARINI ALMIS YAA tabi bizde KÖT KILI OLDUK ONUN AKLIYLA sizin zihniyet çok ilerde beee abi biz oraya gelmek için 10 FIÇI BİRA İÇMEMİZ LAZIM

14
3
yanıtYanıtla
KADİRHANkadihanguler@mynet.com:

Vayyyy Vayyy,,,Saint Benoit Fransız okulun da oku.. Lan biz o okulun kapısına bile yanaşamayız.. Bizim halimizden sen anlamazsın sen ekmek yerine pasta yiyenlerdensin. Bize bizden olan RECEP TAYYİP ERDOĞAN AGEREK İlkokulu Piyale Paşa İlkokulu’nda okudu. Okul yıllarında okul harçlığını temin etmek için kağıtlı şeker satardı. 1965 yılında Piyale Paşa İlkokulu’nu bitirip, İstanbul İmam Hatip Okulu'na başladı. Okuldaki şiir okuma yarışmalarına, liseler arası münazaralardan, kompozisyon yarışmalarına, atletizmden, futbol turnuvalarına kadar pek çok sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı. Yatılı okudu. Babası haftada 2,5 TL. verirdi. Hafta sonlarında top sahalarına gider, su satardı. Yol parası vermemek için Kasımpaşa’dan Eminönü’ne yürüyerek gider, nane, limon ve okaliptüs şekerlemeleri alıp satardı.

12
4
yanıtYanıtla
KARADENİZLİbyewai@hotmail.com:

lafa bak çay demle. Ulan bu cehepeliler kadar boş, atıl adamlar görmedim

15
0
yanıtYanıtla
Orhan Kaptanzehir28@gmx.de:

birakin su kaset muhabbetini yerel secimlerdeilceye ile kasabaya ne yatirimi yapacaksinizhalka onu anlatinsiz bir yerlerinizide yirtsaniz Erdoghani böyle indiremezsinizsizler böyle siyaset yaptikca bu halk inadina onun pesinde olacakadam gibi siyaset yapin erdoganla ugrasmayi birakin3 köprüye hayer demek deyil 4 köprüyü istemek muhalefet olurcanakkaleyede istmemek muhalefet olur siz her yapilana hayir diyerekmi indireceksiniz erdogani sasiyorum size

8
2
yanıtYanıtla
S.B.ultraserhat88@hotmail.com:

ORAN EFENDİ SENİN GİBİ REJİSÖR VE YAPIMCI VARKEN BAŞKASINA GEREK YOK.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title