Haberler

CHP'li Öğüt TOKİ'nin Satacağı Üniversite Arazilerini Sordu

Güncelleme:

TOKİ'nin, Marmara Üniversitesinin 2 bin 457 dönümlük arazisini ihaleyle satacak olması TBMM'ye taşındı.

Toki'nin, Marmara Üniversitesi'nin 2 bin 457 dönümlük arazisini ihaleyle satacak olması TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, satış haberinin kamuoyunda yer almasıyla başlayan tartışmalar ve endişeler hakkında soru önergesi hazırladı.

Öğüt önergesinde Marmara Üniversitesi Rektörü'nün, TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yürütüldüğünü ve imzaların Haziran ayında atılacağına yönelik açıklamalarını hatırlatarak, Göztepe'de 147, Üsküdar Bağlarbaşı'nda 39, Üsküdar Validebağ'da 50, Nişantaşı'nda 24, Bahçelievler'de 4, Halkalı'da 1.182, Kartal'da 1.000, Selimpaşa'da 11 dönüm olmak üzere toplamda 2.457 dönüm arazinin tamamının satışının planlanıp planlanmadığını sordu.

"300 MİLYAR TL'NİN ÜSTÜNDE BİR İMAR YOLSUZLUĞU GERÇEKLEŞMESİ ENDİŞELERİ"

İstanbul'un birçok ilçesinde imar planlarında emsallerin ikiye, üçe katlandığını dolayısıyla emsalin arttırıldığı yerlerde toplam inşaat alanı ve konut sayısı arttığı için özellikle İstanbul'da altyapı sorunları oluşturduğunu ifade eden Öğüt, "Konunun uzmanları TOKİ'nin geçmişteki uygulamalarına bakarak Marmara Üniversitesi arazilerinin satışı ile ilgili olarak 5 ila 10 emsal arasında yapılaşma artışı öngörüldüğünü dolayısıyla 300 milyar TL'nin üstünde bir imar yolsuzluğu gerçekleşmesinden endişe ettiklerini dile getirmektedir. Bu doğrultuda, emsal artışları neye göre belirlenecektir; ilgili odalardan görüş alınacak ve kamuoyuna duyurulacak mıdır?" diye sordu.

"ARAZİLER SATIŞA ÇIKARTILMADAN ÖNCE KAMU YARARI GÖZETİLECEK MİDİR?"

CHP İstanbul Milletvekili Öğüt ayrıca, satışa çıkartılacak arazilerin tarihi dokusu, üniversite ile özdeş ve halka açık yapıları ile ulaşılabilirliği, sosyal yaşama katkı sunan konumları, imar yoğunluğunu azaltan ve dolayısıyla olası İstanbul depreminde toplanma alanı olarak kullanılabilirliği, deprem açısından riskli bölgede yer alıp almadığı, yeşil alan olup olmadığı gibi özelliklerinin göz önünde bulundurularak kamu yararı gözetilip gözetilmeyeceğini de sordu.

(HT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Kadir Gökmen Öğüt İstanbul Toki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title