Haberler

CHP'li Nazlıaka: Kadınlar Plajının Devamında Hangi Ayrım ve Yasaklar Gelecek?

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "AK Parti zihniyetinin bu kez de kadınların nerede ve nasıl denize girmesi gerektiği konusunda yeni bir uygulamayla gündemde" olduğunu ifade ederek, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sarısu'da kadınlar plajının açılışını gerçekleştirmiştir.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "AK Parti zihniyetinin bu kez de kadınların nerede ve nasıl denize girmesi gerektiği konusunda yeni bir uygulamayla gündemde" olduğunu ifade ederek, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sarısu'da kadınlar plajının açılışını gerçekleştirmiştir. Çağdışı, mantık ve akıl dışı olan bu girişim AKP'nin halk arasında haremlik selamlık olarak bilinen yaşam biçimine özleminin bir sonucu mudur? Bunun devamında hangi ayrım ve yasaklar gelecektir?" dedi.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde "AKP hükümetleri döneminde kadınların sosyal ve ekonomik hayattan koparılmaya dönük politikaları hız kesmeden devam ederken, bu konuyla ilgili bir girişim de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden gelmiştir. Kadınların kaç çocuk doğuracağına, hangi yöntemle doğuracağına, hangi saatlerde sokağa çıkacağına, nasıl giyineceğine, yürüyeceğine, nasıl güleceğine, hangi renk ruj kullanması gerektiğine ilişkin sık sık görüş bildiren AKP zihniyeti bu kez de kadınların nerede ve nasıl denize girmesi gerektiği konusunda yeni bir uygulamayla gündemdedir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sarısu'da kadınlar plajının açılışını gerçekleştirmiştir" dedi.

Kadın ve erkeklerin ayrı plajlarda denize girmesinin teokrasiyle yönetilen ülkelerde görülen bir uygulama olduğunu aktaran Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Bu uygulamanın pozitif ayrımcılık adı altında yapılması ise AKP'nin iki yüzlü politikalarının ete kemiğe bürünmüş halidir. 1930'lar kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığı, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta etkin olarak yer almasına yönelik önemli devrimlerin gerçekleştiği, kadınların eşit birer yurttaş olarak toplumda var olmaya başladığı yıllardır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çağdışı ve kabul edilemez bir uygulamayı aydınlanma devriminin gerçekleştiği 1930'larda var olan bazı uygulamalarla açıklamaya çalışması ise tarihi çarpıtmaktır.

Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısıdır. Ülkemizin uluslararası tanınırlığında ve imajını oluşturmada önemli bir merkezdir. Söz konusu uygulama, Türkiye'nin imajını olumsuz yönde etkileyeceği gibi yabancı turistlerin Antalya'yı tercih etmelerini de olumsuz yönde etkileyecektir. "

"Bu uygulama Türkiye'nin ve Antalya'nın Dünyadaki imajını olumsuz yönde etkilemeyecek midir? Antalya turizminde yaratacağı kayıp ne olacaktır?" sorusunu Bakan Ala'ya yönelten Nazlıaka, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

"Kadınlar plajı uygulamasının kadınları erkeklerden korunması gereken bireyler olarak gören zihniyetin ürünü olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Değilse neden bu türden bir plaja gerek duyulmuştur?

Bu uygulama diğer AKP'li belediyelere de örnek oluşturmayacak mıdır?

Çağdışı, mantık ve akıl dışı olan bu girişim AKP'nin halk arasında haremlik selamlık olarak bilinen yaşam biçimine özleminin bir sonucu mudur? Bunun devamında hangi ayrım ve yasaklar gelecektir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Aylin Nazlıaka Menderes Türel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title