Haberler

CHP'li Muharrem İnce: Bunların Sonu İyi Olmayacak

Amasya'da belediye başkanı aday tanıtım törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, AK Parti hükümetini eleştirerek, "Bütün diktatörlerin sonu nerede bitti buna herkes iyi baksın. Bunların sonu da iyi olmayacak" dedi.

Amasya Yampaş Düğün Salonu'nda dün akşam yapılan belediye başkanı aday tanıtım törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, Amasya Milletvekili Ramis Topal ile partililer katıldı. İl ve ilçe belediye başkan adaylarının açıklandığı gecede konuşma yapan Muharrem İnce, hükümeti eleştirdi. İnce şunları söyledi:

"Bu toprakları böldürtmeyelim. Bu ülkenin bayrağını indirtmeyelim. Bugün çıkmış bir AKP yalakası 'Türk ırkı yoktur' diyor. Bu AKP bir 10 sene daha iktidarda kalırsa bilin ki bayrak da tartışmaya açılacak. İstiklal Marşı da tartışmaya açılacak. Bunlar 2004'de getirdikleri kanunla TÜBİTAK'I ele geçirme operasyonu yapıldı. Biz 'bunlar buraya kendi adamlarını yerleştirecekler' dedik. Sonra adli tıp kanunu getirildi. Meğer bunlar bizim düşündüğümüz gibi değilmiş. Biz safmışız. Bunların dertleri, insanları ileride balyoz, ergenekon diyerek hapse attıklarında bilirkişi kim olacak, elbette adli tıp ve TÜBİTAK. Bunlar önce buraları ele geçirmişler ki sahte belgelerle insanları hapiste tutabilsinler. Bu plana Tayip Erdoğan'ın, Abdullah Gül'ün, Bülent Arınç'ın zekaları yetmez. Bu plan proje uluslararası bir plan."

'BUNLAR İNSANI DİNDEN SOĞUTACAK'

Türkiye'nin en güvenilen kurumunun ÖSYM olduğunu söyleyen Muharrem İnce, her sınavda hırsızlık olduğu için artık bu kuruma kimsenin güvenmediğini dile getirdi. Bazı AK Partili vekillerin mecliste oylama varken Mekke'de tavaf ettiklerini söyleyen İnce şöyle konuştu:

"Bunlar öyle mübarek adamlar ki, bir gün mecliste oylama yapılırken bazı milletvekillerinin orada olup olmadığını sordum. Oylamada imzaları vardı. Adamlar o gün Mekke'de tavaf ediyorlarmış. O zaman bu adamlar evliya değil de nedir? Mekke'de tavaf ederken mecliste de oy kullanıyorsa bu adamlar evliyadan başka bir şey değildir. Bunlar insanı dinden soğutacak. Müslümanlar Türkiye'de 2'ye ayrıldılar. Biri bizim gibi galübeladan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip'den den sonra Müslüman olanlar."

TÜRKİYE'DE BÜTÜN DARBELER CHP'YE KARŞI YAPILDI

Türkiye'de tüm darbelerin CHP'ye karşı yapıldığını öne süren Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu CHP darbeci diyor. Bre tarih bilmez vicdansız. Türkiye'de tüm darbeler CHP'ye karşı yapıldı. 1960'da CHP iktidar olacakken darbeyle önü kesildi. 80 darbesi de bunun için yapıldı. Partimiz kapatıldı. Partinin evrakları SEKA'ya gönderildi. 650 bin genç gözaltına alındı. Solcular gözaltına alındı, ülkücüler gözaltına alındı. İşkenceyi biz gördük. Bu tosuncuklara ne oldu. Ey Recep Tayyip Erdoğan sen bizim genel başkanımıza 'ana muhalefet genel müdürü' diyorsun ya? Ben sana şöyle diyorum. Benim partim 1980'de kapatılırken sen İstanbul belediyesinde asansör müdürüydün. Asansör görevlisiydin. Sen ne işkence gördün, ne de partine bir şey oldu. Sizler darbecilerle gül gibi geçindiniz. Ama sonra geldin yalan söyledin. Bir röportajında metriste 1980 öncesi gözaltında kaldığını söyledin. Ama 1980 öncesinde metriste solcular, Mamak'ta ülkücüler kalırdı. Adalet Bakanlığını sitesine bakın Metris'in açılış tarihi 17 Nisan 1981'dir. Yani 80'den önce orası yoktu."

MGK'NIN CEMAATİ BİTİRME KAKARI

2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan 'cemaati bitirme kararı'na da değinen Muharrem İnce, "Birisi diyor ki 'ben o gün meclis başkanıydım ben imzalamadım.' Öbürü diyor ki 'imzaladık ama kıs kıs da güldük, gereğini yapmadık.' Biri de çıkıp diyor ki 'onlar gizli belgelerdir gazetede nasıl yayınlanır.' Be vicdansız, sana suikast yapılacak diye sen devletin gizli kasasına girmedin mi ? Orası devletin gizli kasası değil de bakkal dükkanı mıydı?" diye sordu.

'İNÖNÜ'YE KÜFÜR VE HAKARET EDİYORLAR'

AK Partili'lerin İsmet Önünü için küfürlü konuştuklarını ve hakaret ettiklerini söyleyen Muharrem İnce bu konuda şöyle konuştu:

"Bizim terbiyemiz, bizim ahlakımız, bizim devlet anlayışımız budur. Biz ölmüş insanların arkasından tek kelime kötü söz etmeyiz. 40 sene önce ölmüş bu ülkeye hizmet etmiş, Garp cephesinde savaşmış, Türkiye'nin tapu senedi Lozan'da imzası olan İsmet Paşa'ya her gün küfür ediyorsun. Ben mecliste söyledim. İsmet Paşa bizim hocamız. Bizim genel başkanımız. İsmet Paşa bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Bak bizim hocamıza, genel başkanımıza böyle laf etme. Bak ben ağzımı açarsam kötü açarım. Senin hocan da Erbakan dedim. Benim hocam öldüğünden bu güne 40 sene geçmiş ama çocukları hiç miras derdine düşmedi. Ama senin hocan ölür ölmez çocukları miras derdine düştü. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü. Ama geleneklerimizde ölünün ardından güzel şeyler söylenir. Ama buramıza kadar gelirse o zaman biz de konuşuruz."

'HÜKÜMETİ YIPRATMAK DEĞİL, YIKMAK İSTİYORUM'

Hakkında meclise verilen tezkerelere artık aldırmadığını, fakat savcıların verdiği son tezkereye bozulduğunu belirten İnce savcılara da şöyle seslendi:

"50 yaşındayım. Bir 50 sene daha yaşayamayacağıma göre 50 gün yaşarım adam gibi yaşarım. Dik yaşarım. Savcılar bana fezleke göndermişler. Hükümeti yıpratıcı konuşma yapıyor diye. O savcıya çok teessüf ederim. Ben hükümeti yıpratıcı konuşma yapmadım. Ben hükümeti yıpratmak da istemiyorum. Adam gibi yaz savcı, adam gibi. Ben hükümeti yıpratmak istemiyorum yıkmak istiyorum."

'BUNLARIN SONU İYİ BİTMEYECEK'

AKP hükümetinin sonunun iyi bitmeyeceğini ve bu konuda garanti verdiğini belirten Muharrem İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Sonu kötü olacak. Eğer tarih doğruysa, hukuk doğruysa, okuduklarımız doğruysa bunların sonu kötü olacak. Hüsnü Mübarek'in sonu kafeste bitti. Hitler'in sonu nerede bitti? Saddam'ın sonu nerede bitti? Bütün diktatörlerin sonu nerede bitti buna herkes iyi baksın. Bunun sonu da iyi olmayacak."

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Muharrem İnce daha sonra Amasya Belediye Başkan adayı İlyas Ayık ile ilçe belediye başkanlarını partililere tanıttı. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Ak Parti Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title