Haberler

CHP'li Muharrem Erkek'ten 'Basına Baskı' Önergesi

Chp Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri ile Nokta Dergisi'ne baskı uygulandığını savunarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması talebiyle meclise soru önergesi verdi.

Chp Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri ile Nokta Dergisi'ne baskı uygulandığını savunarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması talebiyle meclise soru önergesi verdi.

CHP'li Milletvekili Muharrem Erkek, basına baskı uygulandığını belirterek yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Gazetenin yaptığı haber sonucunda Hürriyet Gazetesi'ni basan, tehditler savuran; daha önce PKK, El Nusra gibi terör örgütlerini ve yöneticilerini öven bir milletvekilinin, siyaseten AKP kongresinde ödüllendirilmesinin, Başbakan'ın ve kongrede ağırlığının olduğu belirtilen Cumhurbaşkanı'nın Hürriyet Gazetesi baskınına destek verdiği biçiminde yorumlanmıştır. Çok geçmeden açıkça, AKP Hükümetlerinin savunuculuğunu yapan bir gazete-televizyon yorumcusunun başka bir gazetedeki yazarı ölümle tehdit etmesi ve başka bir yazarı da hedef göstermesi, diğer yaşanan benzer olaylarla değerlendirilmekte ve hükümette ağırlığı olan siyasi görüşünüzün, 1 Kasım seçimleri öncesi tasarladığı basın-yayın ilkeleri ve haber alma özgürlüğü politikaları olarak yorumlanmaktadır. Son olarak IŞİD'e mühimmat taşıdığı dünya kamuoyunca ileri sürülen MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması ve halkın haber alma özgürlüğüne katkı sunmasının ardından, üzerindeki siyasi baskının arttığı kamuoyunda tartışılan Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişimin engellenmesi, tartışmaları doruk noktasına çıkarmıştır. Telekom ve ardından Uydunet, TTNET, PTTCELL'in Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine girişleri engellediği, konuyla ilgili teknik servislerce de belirtilmiştir. Aynı süreçte ve en son olarak, askeri darbe ve baskı dönemlerini andırır biçimde, kapağındaki eleştirel fotoğraf nedeniyle Nokta Dergisi'nin basılması, dağıtımın durdurulması ve dağıtılan kısmının geri toplatılması, büyük tedirginlik yaratmıştır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sunan CHP'li Erkek, seçim hükümetinde, bağımsız üyeler de dahil AK Parti'nin ağırlıkta olduğunu hatırlattı. Erkek, şöyle dedi:

"1 Kasım öncesi basın-yayın ve halkın haber alma özgürlüğü politikası muhalif ve/veya farklı gruplar için gerekçede belirtildiği gibi engelleme, yeri geldiğinde baskın ve tehdit üzerine mi kurulacaktır? * Hürriyet Gazetesi'ne baskın yapan milletvekilinin 'bu gibi şeyler devam edecek' sözleri ve baskından hemen sonra AKP Kongre'sinde bu hareketlerin siyaseten olumlanması anlamına gelen girişimler bir arada düşünüldüğünde; Cumhuriyet Gazetesi'ne erişimin engellenmesi ve Nokta Dergisi'nin basılması, toplatılması politik bir tercih midir? Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişimin engellenmesi konusunda herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Bu engellemenin nedenleri nelerdir? Şahsınızın 'gazete binasının basılmasına karşı olduğunuzu' belirtmenizden hemen sonra bu baskını onaylar nitelikle eylemde bulunduğunuz düşünülürse; Cumhuriyet Gazetesi'ne erişimin engellenmesine neden olan kişilerle ilgili yaptırım uygulanması için nasıl bir girişimde bulunulacaktır? İngiltere'de benzer fotoğraf örneğiyle yayın yapılırken, ülkemizde aynı durumda yayın yapan dergiye baskınlar yapılması, özellikle Avrupa ile kıyaslandığında, basın özgürlüğü açısından geriye gittiğimizi mi göstermektedir?" - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Muharrem Erkek Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title