Haberler

CHP'li Milletvekillerinden 'Tartışma' Açıklaması: Şentop'un Yaptığı Çok Açık Bir Siyasi Eşkıyalık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Anayasa Komisyonu'nda dün akşam yaşanan tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan, 1982 Anayasası'na atıfta bulunarak, "82 anayasası 'aldı kaçtı' anayasasıydı. Bu da bir 'kaptı kaçtı anayasası' haline getirilmek isteniyor" dedi. Engin Altay ise Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'a Meclis'teki tartışma üzerinden tepki göstererek, "Şentop'un dün akşam yaptığı çok açık bir siyasi eşkıyalıktır. CHP'nin bunlara pabuç bırakmasını bekleyenler, pazartesi günü hayal kırıklığı içinde olacak" diye konuştu.

CHP'li Bülent Tezcan ve Engin Altay, cumhurbaşkanlığı sistemini içeren teklifin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda dün akşam yaşanan tartışmaya ve komisyondaki gelişmelere ilişkin CHP Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili rahatsızlığının arttığını savunan CHP'li Tezcan, "Dün bir telaşla, sırada 150 milletvekili konuşmak için beklerken, milletvekillerinin konuşma imkanını ortadan kaldırıp, 'Geneli üzerinden görüşmeleri tamamladık' diyerek, korsan bir oylamayla Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, maddelere geçildiğini ilan etmiştir. Bu, korsan bir girişimdir. Korsan bir oylamadır. Geçerli değildir. Maddelere geçilip, çar çabuk bu işi paketleme niyeti içerisinde oldukları anlaşılmaktadır; ama bunu paketlemelerine fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

BÜLENT TEZCAN: 'KAPTI KAÇTI ANAYASASI' HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR

Yeni anayasanın kabul edilmesi halinde, Türkiye'nin zorba bir devlet yönetimine terk edileceğini ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Bu anayasaya 'zorbalık anayasası' diyoruz ve 'zorbalık anayasası'na hayır, diyoruz. Zorbalık anayasasını geçirmek için zorba yöntemlere başvuran bir iktidar grubuyla karşı karşıyayız. Bu zorbalık yöntemlerine Anayasa Komisyonu'nu ne milletin iradesini ne parlamentonun teslim edilmesine müsaade etmeyeceğiz. 82 anayasası 'aldı kaçtı' anayasasıydı. Bu da bir 'kaptı kaçtı anayasası' haline getirilmek isteniyor. 20 Eylül darbesiyle Türkiye'yi olağanüstü hal rejimine teslim edenler, şimdi 20 Eylül darbesinin darbe hukukunu oluşturma peşindeler. Buna müsaade etmeme konusunda kararlıyız" dedi.

ENGİN ALTAY: PSİKOLOJİK VE FİİLİ TACİZ, KÜFÜR VE HAKARETLERE MARUZ KALAN MİLLETVEKİLLERİ...

Meclis Anayasa Komisyonu'nda dün akşam bir hukuksuzluk yaşandığını vurgulayan CHP'li Altay ise şöyle konuştu: "Her türlü hakaret, fiziki üstünlükten kaynaklı her türlü psikolojik ve fiili tacize, yetmedi bununla birlikte küfür ve hakaretlere maruz kalan muhalefet partisi milletvekillerinin dün akşam sergiledikleri tutum; her şeye rağmen sağduyu içerisinde TBMM'de kamuoyunu rahatsız edecek çirkin görüntülerin yaşanmaması konusunda CHP'liler olarak azami gayreti gösterdik"

"MUHALEFETİ SİNDİREREK TEKLİFİN YASALAŞMASI KAMU VİCDANINDA KABUL GÖRMEZ"

TBMM'nin kimseden emir almayacağını belirten Altay, "Yargının da kimseden emir ve talimat almaması lazım. Cumhurbaşkanı ve başbakan bürokratlara emir verebilir. Talimat verebilir; ama CHP olarak sarayın takvimlendirdiği şekilde bu anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesine müsaade etmeyeceğiz. Meclis'te muhalefeti fiziki olarak sindirerek, püskürterek, hakaret ederek, böyle bir teklifin yasalaşması kamu vicdanında kabul görmez" dedi.

ALTAY'DAN BAŞBAKAN'A: TÜRKİYE, 316'DAN BÜYÜKTÜR

Anayasa değişiklik teklifi üzerinden Başbakan Binali Yıldırım'a seslenen CHP'li Altay, "Başbakan'ın daha 3-4 gün önce Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerin aralık sonunda biteceğini ilan etmesi, TBMM'nin hukukuna yapılmış ve yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Bir ciddi hadsizliktir. Başbakan şunu bilmelidir. 316, 133'ten büyük olabilir; ama Türkiye, 316'dan büyüktür. Başbakan'a esasen saraya bir sözüm var. Demokrasi, el kaldıran 2 ördeğin bir file üstünlük sağladığı rejimin adı da değildir" diye konuştu.

KOMİSYON BAŞKANI ŞENTOP'A TEPKİ: YAPTIĞI ÇOK AÇIK SİYASİ EŞKIYALIK

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'a da Meclis'te dün yaşanan tartışma üzerinden tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Altay, "Şentop'a da bir lafım var. Eşkıyalığın sözlükteki tanımı kanun dışılıktır. Kural dışılıktır. Şentop'un dün akşam yaptığı çok açık bir siyasi eşkıyalıktır. CHP'nin bunlara pabuç bırakmasını bekleyenler, pazartesi günü hayal kırıklığı içinde olacaklardır" dedi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şentop Bülent Tezcan Engin Altay Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title