Haberler

CHP'li Milletvekilleri Göçmen Kaçakçılığı İçin Komisyon İstedi

Chp milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale'de son dönemde artan göçmen kaçakçılığı ticaretine karşı araştırma komisyonu kurulmasını için meclise önerge verdi.

Chp milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale'de son dönemde artan göçmen kaçakçılığı ticaretine karşı araştırma komisyonu kurulmasını için meclise önerge verdi.

Çanakkale CHP milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, il genelinde son dönemde artan göçmen kaçakçılığı ticaretini TBMM'ye taşıdı. Araştırmaya gerekçe olarak, dünya ve Türkiye'deki göçmen kaçakçılığı istatistikleri ile Çanakkale'de Temmuz ayında 5 gün içinde yakalanan 611 kaçak ile boğularak ölen 6 kaçak gösterildi. Her 2 milletvekilinin ortak verdiği önergede, şöyle dedi:

"Göçmenlik ve mültecilik konusunda ülkemizde yaşanan sorunların, aksaklıkların, ihmallerin ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmalara ne gibi katkılar sunulabileceğinin; kaçak göçmen ticareti yapanlarla mücadelede daha etkili yolların araştırılması ve konunun uzmanlarından, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan görüş alınması amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz."

Öte yandan Türkiye'de, resmi rakamlara göre; 1996-2013 arası 189 ayrı ülkeden yaklaşık 1 milyon göçmen yakalandı. Akdeniz'de, bu yılın ilk 6 ayında göç yolunda boğularak hayatını kaybeden göçmen sayısı 1800'ün üzerinde oldu. 2014 yılında Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan 12 binin üzerinde kaçak göçmenin Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yakalandığı belirtildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Öz Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title