Haberler

CHP'li Mehmet Bekaroğlu : İş Kazaları, Terör ve Hendeklerde Ölenler Fakir Çocuklar

Chp İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, iş kazalarında ölen insanların hepsinin fakir olduğunu belirterek "Bu insanların tamamı fakir çocuklar.

Chp İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, iş kazalarında ölen insanların hepsinin fakir olduğunu belirterek "Bu insanların tamamı fakir çocuklar. Terörde de ölenler fakir çocuklar, hendeklerde ölenler de fakir çocuklar" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP İşyerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak İstanbul'da geçtiğimiz 1 Şubat günü bir inşaatte meydana gelen asansör faciasında 3 gencin hayatını kaybetmesiyle Meclis'te basın açıklaması yaptı. Mehmet Bekaroğlu, bu kazanın bir katliam ve cinayet olduğunu belirterek yaşamının yitiren işçilerin çalıştığı inşaat firmasının defalarca mühürlendiğini bildirdi.

Mehmet Bekaroğlu inşaat kazasına ölen gençlerin Ağrı Diyadin'li olduğu belirterek şunları söyledi: "Kazada ölenler Diyadin'de ölen 3 Kürt genci. Aynı eş zamanlı olarak baka Kürt gençleri hendeklerde barikatların önünde ölüyor. Sadece Kürt değil Türk gençleri de ölüyorlar. Niye çünkü devlet siyaset bu meseleleri çözmediğinden dolayı terörde iş cinayetlerinde Türk ve Kürt gençleri ölüyorlar. Aslında İş cinayetleri kimlik filan ayırmıyor. Türk Kürt ayrımı yapmıyor. Asansör düştüğü zaman 'Bu Kürt'tür, Türk'tür, Sünni'dir, Alevi'dir' ayrımı yapmıyor, herkesi öldürüyor. Bütün bu ihmaller siyasetin sorunları çözmemesinden kaynaklanıyor. CHP olarak kurduğumuz İş Cinayetleri İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak iş kazalarının takipçisi olacağız. 2015 yılında iş kazalarında 1730 insan öldü. 2016 Ocak ayında ise iş kazalarında ölenlerin sayısı 110. Bütün bunlar önlenebilir olaylar. Küçük paralar harcanarak denetimler yapılarak önlenebilir olaylar bunlar. Bunlardan dolayı insanlarımızı kaybediyoruz. Bu insanların tamamı fakir çocuklar. Terörde de ölenler fakir çocuklar.hendeklerde ölenlerde fakir çocuklar. Bakın sözleşmeli er, uzman er, jandarma hepsi fakir gariban çocuklar. En önemli konumuz bu bana göre."

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'YA SORU ÖNERGESİ

Mehmet Bekaroğlu, Esenyurt'taki iş kazasıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru önergesi verdi. Önergede 'Fİ Yapı' inşaat firmasının 10 kat üzerinden ruhsatlandırıp maketlerde 30 kat diye hayali daireler sattığını gerekli tedbirler alınmadığı için defalarca mühürlendiği ve kayyum denetimine bırakıldığı belirtildi. 8 maddelik yazılı soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"İhmaller zinciri sonunda 3 işçinin ölümüne neden olan Fİ Yapı firmasıyla ilgili iddialar doğru mudur?

Asansörün bakımının yapılmadığı doğru mudur?

3 yıldır bakımı yapılmaya asansörlerde işçilerin çalıştırılması nasıl olmuştur, sorumluları kimlerdir?

Bakanlığınız bu iş yerinin iş güvenliği açısından denetimini yapmakta mıdır?

Kazada yaşamının yitiren 17 yaşındaki işçi Osman Yardımcı'nın sigartasız çalıştırıldığı kaza sonrası SGK'ya kaydedildiği iddiaları doğru mudur?

Türkiye geneli ve İstanbul'da bu facianın meydana geldiği inşaata benzer binlerce inşaatta Bakanlıınız ne gibi denetimler yapmaktadır?

Bakanlığınız asansörlerin yapımı, işletilmesi ve denetimiyle ilgili bu sorunların giderilmesi için bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

İş kazalarında çok sayıda insan kaybedildi ama hiçbir bakan istifa etmedi. Siz siyasi sorumluluğun gereğini yapmayı düşünüyor musunuz?" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bekaroğlu İstanbul Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title