Haberler

CHP'li Köprülü, Bakan Şahin'e Polisin Orantısız Güç Kullanmasını Sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in cevaplaması için meclise polisin Çağlayan Adliyesi önünde taraftarlara plastik mermi kullandığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in yazılı olarak cevaplaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Çağlayan Adliyesi önünde Şike Davası'nın görüldüğü gün Fenerbahçe taraftarlarına orantısız güç kullandığı iddiası ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Meclise verdiği dilekçede Çağlayan Adliyesi önünde geçen hafta çıkan olaylarda

polisin uyarı yapmadan biber gazı ve beraberinde plastik mermi kullanması sonucu vatandaş, ve gazetecilerin yaralandığını ileri süren Köprülü, "Kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanması neticesinde olaylar büyümüş, çevredeki savunmasız

bulunan kadın, çocuk, yaşlı bütün vatandaşlarımız etkilenmiştir. Başına plastik mermi isabet eden bir kişide ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır." dedi.

Dünyada plastik mermi kullanımından dolayı ölüm ve yaralama olayları arttığını belirten Köprülü, "Türkiye'de kullanılmaya başlanması anlaşılamamaktadır.

Plastik mermilerin sıklıkla kullanıldığı ülkelerden biri olan İsrail devleti, Filistinlilere karşı plastik mermi kullanıyor ve ölümlere yol açıyorken, Türkiye'de adeta kendi halkına karşı, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmü örnek alıyor izlenimi yaratmıştır. Dolayısıyla tüm bu sebeplerden ötürü bu merminin kontrolsüz kullanılması sonucu ortaya çıkacak faciaların önüne geçmek için yetkili makamlarca acilen önem alınmalıdır." dedi.

Köprülü, Bakan Şahin'in cevaplaması için şu soruları yöneltti: En basit

protesto eyleminde bile plastik merminin kullanılmaya başlanmasını hangi gerekçeye dayandırıyorsunuz? Dünyada kullanıldığı ülkelerde plastik mermi kullanımından dolayı ölenlerin, ağır yaralananların, sakat kalanların sayıları oldukça yüksek iken

hala bu mermiyi kullanmakta ısrar edecek misiniz? Polisin orantısız güç kullandığı Çağlayan Adliyesi önünde yaşanan olaylarda, hiçbir uyarı yapılmadan önce biber gazı, ardından plastik mermi kullanılması sonucu çevredeki çok sayıda savunmasız vatandaşın yaralandığını biliyor musunuz? Yine atılan plastik mermi sonucu basına ve kamuoyuna da yansıyan haberlerde ve fotoğraflarda bir vatandaşın alnından ağır şekilde yaralanmasıyla alakalı sorumlular tespit edilmiş midir? Gerekli soruşturma açılmış mıdır?

Türkiye'de plastik mermi kullanımı ne zaman başlamıştır? Alımlar hangi ülkeden ne kadar sağlanmıştır? Şimdiye kadar kullanılan plastik mermi sayısı nedir?

09.05.2012 10: 19: 46

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Emre Köprülü Çağlayan Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title