Haberler

CHP'li Köktürk: Yeni Adli Yılın Açılışını Buruk ve Kaygılı Kutluyoruz

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Bağımsızlığı ve tarafsızlığı, anayasamızda güvence altına alınan yargımızın yeni adli yılının açılışını, hukukun ayakları altına alındığı bir ortamda son yıllarda artan kaygı ve olumsuzlukların devamı olarak oldukça buruk kutluyoruz" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Bağımsızlığı ve tarafsızlığı, anayasamızda güvence altına alınan yargımızın yeni adli yılının açılışını, hukukun ayakları altına alındığı bir ortamda son yıllarda artan kaygı ve olumsuzlukların devamı olarak oldukça buruk kutluyoruz" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Köktürk, "Açıkça görüldüğü üzere; AKP iktidarının on iki yıldan bu yana en sorunlu olduğu alan yargıdır. Geride bıraktığımız süreçte iktidar içi ve dışı odaklarca oluşturulan gerçek dışı, sanal, kurgulanmış, tahrif edilmiş delillerle yürütülen Balyoz, Kafes, Odatv., Danıştay Saldırısı davalarında çok net bir biçimde ortaya çıktığı üzere, yargı yoluyla ülke rejimini kaosa sürükleyen tasfiyeler gerçekleştirilmiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Yine, evrensel hukukta yer alan temel hukuk ilkeleri ve prensipleri, anayasaya aykırı yasalarla değiştirilerek hukuk devleti ve bağımsız yargı ilkeleri ayaklar altına alınmıştır. Yargıya mutlak egemen olma ve 17 - 25 Aralık Yolsuzluk operasyonlarının üstünün örtülmesi amacıyla TBMM'ye getirilen HSYK Yasa tasarısı sadece parmak çoğunluğuyla değil, kaba kuvvet kullanılarak, tekme atarak, burun kırarak yasama organından geçirilmiştir. Bununla da yetinilmeyerek Cumhurbaşkanlığı Seçim sürecinde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kaldırılarak Yürütme - Yasama ve Yargı güçlerinin tek elde toplanacağı, parlamenter sistemin ortadan kaldırılacağı tek adam diktatörlüğünün kurulacağı bir rejime doğru gidişin ileri adımları gerçekleştirilmiştir.

Bugün yaşadığımız süreçte; AKP iktidarı ile birlikte; yargının tüm yurttaşlarımıza eşit davranmadığı, hukuk kurallarının uygulanmasında yurttaşlarımız arasında ayrım gözetildiği, siyasal iktidara muhalif tüm kesimlerin bu şekilde baskı altına alınarak sindirildiği ve yargının en üst kurumlarının kuşatıldığı düşüncesi ve gerçekliği tüm toplum kesimlerine hâkim olmuştur

Ancak yukarıda sıraladığımız ve onlarcasını sıralayabileceğimiz tüm bu olumsuzluklara karşın 'Hukuk Devleti' idealimiz ve 'Bağımsız yargı' mücadelemiz bitmiş değildir. Bu mücadele aynı zamanda bağımsız yargıya inanan vatansever hukukçularımızın, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyete inanan tüm yurttaşlarımızın birincil görevidir."

Yargıya ilişkin yaptıkları mücadelenin devam edeceğini ifade eden Köktürk, "Bu mücadele sürecektir. Bu mücadelenin her zaman yanında olacağımızı çok değerli kamuoyumuzla da paylaşmayı bir görev sayıyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Zonguldak Danıştay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title