Haberler

CHP'li Koç: "Yatırım Yapacağım Diye 10 Köy Ortadan Kaldırılamaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Bursa Keles Kozağacı Vadisi ve Harman alanı bölgelerinde yapılması planlanan termik santraline tepki göstererek, "Yatırım yapılacak diye 10 köyü ortadan kaldıracak bir girişimi kimse kabul edemez" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Bursa Keles Kozağacı Vadisi ve Harman alanı bölgelerinde yapılması planlanan termik santraline tepki göstererek, "Yatırım yapılacak diye 10 köyü ortadan kaldıracak bir girişimi kimse kabul edemez" dedi.

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozağacı Vadisi ve Harman Alanı'nda yapılması planlanan termik santrale tepki gösteren köylülerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, köy halkının sıkıntılarını dinledi. Keles'e bağlı Durak, Davutlar, Issızören, Yunuslar, Karaardıç, Denizler ve Sarıyer köylerini gezen Koç, "Türkiye'de yatırım yapacağım diye 10 parça köyü ortadan kaldırarak insanları başka topraklara sürükleyecek bir girişimi kimse kabul edemez" dedi.

Linyit yataklarından faydalanmak üzere termik santral yapılmasının gündeme geldiğini ifade eden Koç, "2006 yılında yine benzer bir proje vardı. O zamanda değişik derneklerin, bizlerinde sizlere katkısıyla bu iş püskürtüldü. Aradan şimdi 6 yıl geçti. Tekrar devreye sokuldu ve ihale aşamasına geldi. 2006'da bu proje ertelendiğinde çevre etki değerlendirme raporu buna müsaade vermemişti. Buradaki 10 parça köy aynı tabiat, burada yaşayanlar aynı toprak ama 6 yıl önceye göre daha fazla kiraz ağacı var. Ağaçlar büyüdü. Ürün arttı. Yani bu köyler diğer köylere göre tahılla, çeltikle, pancarla uğraşana göre daha rahat yaşamaya başladı. O zaman çevreye olumsuz etki edecek şey 6 yıl sonra şimdi olumlu mu etki edecek. Ne değişti de şimdi ihale aşamasına geldi. Hepimiz yasalara saygılıyız. Kurallara saygılıyız. Tabi ki Türkiye'de yatırım da olacak ama yatırım yapacağım diye birilerine diye burada 10 parça köyün bütün gelirini ortadan kaldıracak, insanları yaşadığı yerden başka topraklara sürecek bir girişimi de her halde hiç kimse kabul edemez" diye konuştu.

Ziyaretin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a köylüler tarafından yemek ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haluk Koç Kozağacı Keles Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title