Haberler

CHP'li Koç'un 'Kpss İddialarına' AK Parti Sözcüsü Atalay'dan Sert Cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç’un gündeme getirdiği ‘KPSS’ iddialarıyla ilgili sert açıklamalarda bulunarak, “CHP paralel yapının sözcülüğünü yapıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un gündeme getirdiği ' Kpss' iddialarıyla ilgili sert açıklamalarda bulunarak, "CHP paralel yapının sözcülüğünü yapıyor. CHP bir yılı aşkın bir süredir paralel yapının papağanlığını yapıyor. İddiaların hepsi yalan, iftira ve düzmecedir. CHP'li belediyeler yeni dönemde istisnai kadrodan 150 atama yapmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, genel merkez binasında düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, CHP Sözcüsü Haluk Koç'un KPSS ile ilgili iddialarının sorulması üzerine sert açıklamalarda bulundu. Atalay, basın toplantısında bunu gündeme almak istediğini ancak buna cevap vermeye bile gerek görmediğini dile getirdi. İşin aslının paralel yapının CHP'ye bir dosya götürdüğünü kaydeden Atalay, "İşte bu açıklanan dosya ve CHP'nin sözcüsü paralel yapının sözcülüğünü yapıyor. Adeta papağanlığını yapıyor. Zaten bir yıldır CHP paralel yapının tam sözcülüğünü yapıyor. Doğrusu bu sözcüye paralel yapının sözcülüğünü yaptığı için yazık diyorum" dedi.

"CHP'YE BU DOSYAYI VERENLERİN KORKUSU YARGIDA DEVAM EDEN KPSS YOLSUZLUKLARI"

Atalay, bunun bir boş dosya olduğunu ve CHP'nin klasiği olduğunu ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eline bir dosya tutuşturulduğunu ve incelemeden buna sarıldıklarını kaydeden Atalay, "Hemen basının karşısına geçip açıklarlar. Ondan sonra o dosyanın içinin boş olduğu açıklamalarla, düzeltmelerle ortaya çıkar. Buda onlardan birisi. Ben doğrusu tam bir ana muhalefetin bir acizliği olarak görüyorum. Hiçbir politika üretemeyince böyle bir yerlerden gelecek doğru yanlış bilgilerle siyaset yapacak, iktidar partisini bunlarla yıpratmaya çalışacak bir şeyler olarak görüyorum. Tabi şunu ifade edeyim; bu dosyayı CHP'ye verenlerin esas korkusu KPSS yolsuzluklarıyla ilgili biliyorsunuz yargıda davalar var. Bunlardan birisi sona doğru gidiyor diye duyuyorum. KPSS ile ilgili konuları gündeme getirmeleri bunların telaşıdır ve buradan gelecek sonuçlardır. Ama korkunun ecele faydası yok. Yani onlar ortaya çıkacak" diye konuştu.

İşin KPSS ile ilgili boyutunu ÖSYM başkanının açıkladığını anımsatan Atalay, kendisinin bu açıklamaları takip ettiğini sözlerine ekledi.

"600 BİNİN ÜZERİNDE MEMUR KPSS YÖNTEMİ İLE ATANDI"

KPSS ile ilgili atama yöntemlerini açıklayan Atalay, Türkiye'de KPSS sisteminin çok iyi yürüdüğünün altını çizdi. AK Parti hükümetleri döneminde 600 binin üzerinde memur ataması yapıldığını vurgulayan Atalay, bunun hepsinin KPSS sistemi ile atandığını dile getirdi. Doktorların, öğretmenlerin, memurların ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan personelin KPSS yöntemi ile atandığını kaydeden Atalay, "Vatandaş evvelden bir öğretmen ataması için nerelerden yardım bulacağım diye uğraşırdı. Meclis muhabiri olan arkadaşlar bilir Meclis koridorları bu insanlarla doluydu. Şimdi bunların hepsi bitti. Herkes hakkını razı oluyor. Bir sınav var, orada aldığı puanla atama yapılıyor. Bu böyle bir şey. Bu milletin adalet duygusunu da çok rahatlattı. Burada bir adalet var, bende ona güveniyorum. Onlar bunu da çarpıtıyorlar. Bu kısmını ÖSYM ilgileniyor" şeklinde konuştu.

"İDDİALARIN HEPSİ YALAN, İFTİRA VE DÜZMECE"

Koç'un iddiaları üzerinden sert göndermelerde bulunan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İki gündür bakanlarımız açıklamalar yapıyor. Hükümet sözcümüz açıklama yaptı, 'Ben öyle bir kişiyi bulamadım' diyor. Kendisinin bildiği böyle bir kişi yok. Bir milletvekilimiz diyor ki 'Benim kardeşim yok. Kardeşim varmış filanca kuruma atanmış. Benim kardeşim yok, ben tek çocuğum' diyor. Milli Savunma Bakanımız açıklama yapıyor, 'İddia edilen kişi 20 yıldır kamu görevinde çalışıyor' diyor. Yalanlarla dolu bir dosya. Yani tek tek üzerine gitseniz hepsi yalan, hepsi düzmece, hepsi iftira ama kamuoyuna liste diye veriyorsunuz. Biz 12 yıllık kesintisiz bir iktidarız ve burada 85 kişinin ismini sayıyorlar. Bunlarda yalanla yanlışla dolu. Burada açıkça söylüyorum; istisnai atama diye bir uygulama vardır bu yasaldır. Ben basın sözcümü istisnai atama ile atarım. Ben basın sözcüleri atadım. Danışmanlar atadım, özel kalem atadım. Bunlar makamlara verilmiş istisnai atama haklarıdır. Bunlar KPSS ile atanmaz. O işi en iyi yapacak kişiyi bulursun, senin en yakın çalışma arkadaşların olacaktır ve onları atarsın. Belediye başkanları için de böyledir."

"CHP'Lİ BELEDİYELER İSTİSNAİ KADRODAN 150 ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ALDI"

CHP'li belediyelerin ne kadar istisnai kadro ile personel aldığını açıklayan Atalay, "150 civarında yeni dönemde yeni atamalar yaptı. Normal ben bir şey demiyorum buna zaten. Ona verilmiş bir hak. Bir belediye başkanı gelmiş, seçilmiş kendi özel kalemini seçecek, o işi yürütecek bir kişiyi getirecek. Bunda eleştirecekte bir şey yok. Sayın Koç merak ediyorsa o CHP'li belediyeler nasıl atama yapmış bir araştırsın. Bu dönem için 150 kişidir. Milletvekillerine son dönemde verilmiş bir hak var. Meclis kadrosundan 3 tane personel alıyor. Bunların hiçbirisi KPSS ile alınmaz. Sayın sözcü kendi danışmanını KPSS'yle mi aldı? Ona verilmiş bir haktır Meclis kadrosundan. Yani normal yürüyen yasal bir sistemi çarpıtarak bu tür bilgiler şuna yarar arkadaşlar, ne ona fayda sağlar ne bana zarar verir. Sadece milletin siyaset kurumuna güvenini sarsar, bu da demokrasiye zarar verir. Bütün bunlar bütün hükümetlerin, partilerin uyguladığı sistemdir" dedi.

"O ARKADAŞ ODTÜ FİZİK BÖLÜMÜ MEZUNUDUR VE KPSS İLE GELMİŞTİR"

Burada sanki hukuka aykırı bir iş yapılmış gibi gösterildiğini ifade eden Atalay, kendisi ile ilgili iddialara da cevap verdi. Atalay, "Benimle ilgili olan iddiada daha önce KPSS ile bakanlığımıza girmiştir o arkadaş. Ondan sonra İçişleri Bakanlığı'na tercüme işleri için gelmiş ve ODTÜ Fizik Bölümü mezunu olduğu için kendisi daha sonra ATOM Enerjisi Kurumu'na başvurmuş ve orası da kabul etmiş ve gitmiştir. Daha önce sınava girdi mi girmedi mi onları ilgilendirmiyor. Toplumda bunlar yaşayan insanlar. Bu insanların onuru ile oynuyorlar. Sözcüye soruyorum, kendi çocuğunun onuru ile oynanmasını ister misin? Kendi onuruna düşkünsen başkasının onuru ile oynamayacaksın? İyice araştıracaksın, doğru bilgiyi vereceksin. Yazıktır, bunlar için insanın önemi yok" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Beşir Atalay Haluk Koç Ak Parti KPSS Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

.:

BU CHP KENDİ ÜÇKAĞITLARINA, USÜLSÜZLÜKLERİNE BAKMAZ İFTİRA EDER! ULAN DAHA 2 GÜN ÖNCE CHP 500. 000 TL USÜLSÜZLÜK YAPTIĞI İÇİN CEZA ALDI! DEVLETTEN ALDIKLARI PARALARI İÇKİLERİNE, GEZMELERİNE, ÖZEL KEYİFLERİNE HARCAMIŞ HIRSIZLAR! BU BİR İDDİA DEĞİL; DELİLLİ İSPATLI MAHKEME KARARI! ÖNCE KENDİ PİSLİĞİNİZİ TEMİZLEYİN Kİ BAŞKASINA LAF ATACAK YÜZÜNÜZ OLSUN! İKTİDAR OLAMADIKLARI HALDE BU USÜLSÜZLÜKLERİ, YOLSUZLUKLARI YAPANLAR BİR DE İKTİDAR OLABİLSELER MİLLETİN İLİĞİNİ KEMİĞİNİ SÖMÜRÜR HIRSIZLAR!

2
1
yanıtYanıtla
xxx:

Hayır yapmadık diyemiyorlar tek dedikleri sizde yapmıyor musunuz. . birde her şeyi paralel geyiğine bağlamakta artıkk. . . komik bir hal aldı

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title