Haberler

CHP'li Koç: Başkanlık Olsa Şehit Tabutları Gelmezmiş AKP Bakanlarının Suç İtirafıdır

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin seçim hükümetinde yer almayacağını yineledi. Koç, "Biz ' Türkiye' dedik. Siz 'Saray' dediniz" diyerek, terör olaylarına ilişkin, "Başkanlık olsaymış şehit tabutları gelmezmiş bunu söyleyenler AKP'nin bakanları. Bu açıkça bir suçun itirafıdır. Bu sözü söyleyen bakanlar bugünkü terör sorununun doğmasında 7 Haziran'da verdiğiniz oyun etkisi var diyorlar. Yani evlatlarınız bize oy vermediğiniz için ölüyor. Türkçesi budur" diye konuştu.

CHP'li Koç, partisinin MYK çalışmaları devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör ile mücadelenin tavizsiz sürmesi gerektiğini vurgulayan Koç, terörün maddi ve manevi zararlara yol açtığını anlattı. Koç, "PKK terör örgütüdür derhal silah bırakmalıdır, AKP de artık Öcalan ile arasına mutlaka mesafe koymalıdır. Bu sözler yakanızda duruyor nereye koyacaksınız bu sözleri. Terörle etkin mücadele konusunda Türkiye mutlaka üzerine düşeni tereddütsüz yapmalı" diye konuştu. Son dönemde artan terör olaylarına değinen Koç, "Bitme noktasına gelen terör neden şimdi bu halde?" diye sordu. CHP'li Haluk Koç, hükümet kurulması konusunda teamüllerin ayaklar altına alındığını, seçim sonuçlarının gasp edilmeye çalışıldığını ileri sürerken, "Sayın Davutoğlu madem seçim hükümetini istemiyordunuz hükümeti kurma görevinin CHP'ye verilmesi için neden hiç ses çıkarmadın? Kırmızı plakayı bu ülkede çok sevenler var" diye konuştu. Koç, şöyle dedi:

"Başkanlık olsaymış şehit tabutları gelmezmiş bunu söyleyenler AKP'nin bakanları. Bu açıkça bir suçun itirafıdır. Bu sözü söyleyen bakanlar bugünkü terör sorununun doğmasında 7 Haziran'da verdiğiniz oyun etkisi var diyorlar. Yani evlatlarınız bize oy vermediğiniz için ölüyor. Türkçesi budur. Biz CHP olarak milli iradeye her zaman saygı duyuyoruz. Bizim farkımız budur. Sorunları çözmek için milletimizden 4 yıllık yetki istiyoruz."

Koç, seçimin tarihininbir yerlerden 1 Kasım olarak buyurulduğunu ifade ederken, 8 Kasım tarihinin her açıdan daha uygun göründüğünü savundu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

title