Haberler

CHP'li Keskin: Hükumet Şaraba Öcü Gözüyle Bakıyor

Güncelleme:

CHP'li Adnan Keskin, şarapta ÖTV ve KDV yükünün 5 liraya yaklaştığını söyleyerek, "AKP Hükumeti şaraba öcü gözüyle bakıyor ve üreticinin idam fermanını hazırlıyor." dedi.

Chp Denizli Milletvekili Adnan Keskin, şaraptaki ÖTV ve KDV yükünün 5 liraya yaklaştığını söyleyerek, "AKP hükümeti şaraba öcü gözüyle bakıyor ve üreticinin idam fermanını hazırlıyor" dedi.

Çal ve Bekilli ilçelerini gezip, üzüm ve şarap üreticileriyle sohbet eden CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, şarap üreticilerinin üzüm alımlarında kapasiteyi düşürdüğünü, bunun enflasyona bağlı olarak sürekli artan ÖTV ve KDV'den kaynaklandığını söyledi. Şarapta ÖTV ve KDV yükünün litrede 5 liraya yaklaştığını söyleyen Keskin, "Bunun faturası yine binlerce üzüm üreticisine kesilecek. Şaraba öcü gözüyle bakan iktidar hem üretimin hem de üreticinin idam fermanını hazırlıyor" dedi.

Denizli'nin şaraplık üzüm ambarı olan bölgelerden biri olduğunu, 450 bin dekarlık üzüm bağlarının 175 bin dekarında şaraplık üzüm üretimi yapıldığını söyleyen Keskin, "450 bin dekarlık bağ alanından 175 bin dekarında şaraplık üzüm üretimi yapılıyor ve 20 bin üretici ailesi geçimini bundan sağlıyor. Ancak şaraba uygulanan ve enflasyona uyarlanan ÖTV ve KDV yükü üretimi de üreticiyi de can evinden vurdu. Şarap firmaları, kaçak şarap imalatının yaygınlaşması yüzünden bu yıl ciddi oranlarda alımlarını azalttı. Bu durum doğrudan üreticiyi vurdu. Hem ürün fiyatları düştü, hem de üretici bir anlamda tüccara mahkum edildi. AKP iktidarı intikam alırcasına şaraba vergi yükü bindirmeye devam ediyor. Yaşanan olumsuzluk, gelecek yıllarda üzüm üretimini baltalayacak ve çiftçilerin mağduriyetine yol açacak" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Keskin Denizli Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title