Haberler

CHP'li Keskin'den Bakan Zeybekci'ye 'Muhtarlara Gözdağı' Tepkisi

Chp Denizli Milletvekili Adnan Keskin, geçen hafta sonu Denizli temasları kapsamında muhtarlarla EGS Kongre Merkezi'nde İstişare Toplantısı yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi sert bir dille eleştirdi. Keskin, toplantıya katılmayan muhtarların kaymakamlıklardan telefonla aranarak sorguya çekildiğini ve gözdağı verildiğini iddia ederek, "Bu uygulama muhtarları baskı altına almaya ve gözdağı vermeye yöneliktir. Ayıptır, çirkindir ve yanlıştır" dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, geçen hafta sonunda Denizli Milletvekili olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin muhtarlarla istişare toplantısı yaptığını, toplantıda kendisinin tek tek yoklama yaptığını, toplantıya katılmayan muhtarların daha sonra kaymakamlıklar tarafından telefonla aranarak sorguya çekildiğini iddia etti. Devletin işleyişi ile genel kuralların AK Parti döneminde ayaklar altına alındığını söyleyen Keskin, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti muz cumhuriyeti değildir, AKP devleti hiç değildir. Bir bakan kaymakamlıkları devreye sokarak muhtarla bir toplantı organize ediyor ve hangi muhtarın katılmadığını tespit etmek amacıyla bizzat kendisi isim isim yoklama yapıyor. Bakanın gelmediğini belirlediği muhtarlar da yine kaymakamlıklar aracılığıyla sorguya çekiliyor ve mazeretleri soruluyor. Bu uygulama, muhtarları baskı altına almaya ve göz dağı vermeye yöneliktir. Ayıptır, çirkindir ve yanlıştır."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yetkisi dışına çıkarak toplantıyı AK Parti'nin propagandasına dönüştürdüğünü, açıkça partisine ve kendisine destek çıkılmasını istediğini iddia eden Keskin, "Toplantıda AKP'nin referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlığından dem vurularak AKP'ye bizzat bakan tarafından destek istenmesi yakışıksız olmuştur. Zeybekci'nin daha iyi hizmet gelmesi ve Denizli'nin Ankara'da daha güçlü temsil edilmesi için, 'Benim elimi güçlendirin' çağrısı yapması siyasi ahlak kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki, muhtarlar iktidarın memuru ve oyuncağı değildir. Muhtarı kobay yerine koyan anlayış, çağ dışı ve baskıcı bir anlayıştır. Bu uygulamayı protesto ediyor ve kınıyorum" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Keskin Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title