Haberler

CHP'li Kesimoğlu, Belediye Başkanlığı Mazbatasını Aldı

Kırklareli'nde Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

Kırklareli'nde Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

Mazbata programı için Mehmet Siyam Kesimoğlu ile yaklaşık 250 kişilik kalabalık partili grubu Karaokur Caddesi üzerinde bulunan CHP Parti binası önünde toplandı ve yürüyerek adliye binasına kadar geldi. CHP'den Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu, Seçim Kurulu Başkanı Emine Akçakoca'dan belediye başkanlığı mazbatasını aldı. Ardından da İl Genel Meclis üyeler ile belediye meclisi üyeleri mazbatalarını alarak resmen görevlerine başladı.

Belediye başkanlığı mazbatasını alana Kesimoğlu 'Bu akşam Ankara'ya dönüyorum. İstifa dilekçemi vereceğim. Genel kurulda değerlendirilecek. Ondan sonra Kırklareli'ne gelip görevime başlayacağım. AK Parti'nin seçim sonuçlarına il merkezinde itiraz etti. Ben o konularla ilgilenmiyorum. Onların siyasi itirazlar olduğuna inanıyorum. Makul ve mantıklı temeli olan beklide hukuksal açıdan hak gibi değerlendirilebilir. İşleyen bir hukuk ve yargı vardır. Yargı gereğini yapacaktır. Aslıda demokrasilerde halk iradesine saygı gösterilmelidir. Aradaki fark kapatılacak bir fark değildir. Onların tercihlerine de saygı duyuyorumö şeklinde konuştu.

Adliyedeki programın ardından partililer ve vatandaşların yer aldığı kalabalık Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden vilayet meydanına geldi. Atatürk anıtına önce çelenk konulmasının ardından konuşan Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, 'Şimdi önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Bu 5 yıl çok daha önemli bir süreci içeriyor. Etrafımızdaki o karanlık, o kabus ülkemin üzerine daha kötü noktalarda çökmüş durumda. Ama hepimiz gözlerden de anlaşıldığı gibi hepimiz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bu sorumluluğun gereklerini en üst noktada yerine getirme çabası içerisindeyiz. Bizim bu süreçte Atamıza bir sözümüz var. Çalışkan olmak. Çalışacağız, çok çalışacağız. Ben bu seçim süreci içerisinde verdiğim her sözü elbette ki arkasındayım. Verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getireceğizö dedi.

Anıttaki törenin ardından yürüyüş kortejiyle birlikte belediye binasına gelen Kesimloğlu, seçimlerde aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Cavit Çağlayan tarafından çiçekle karşılandı. Kesimoğlu, hizmetlerinden dolayı Çağlayan'a plaket vererek teşekkür etti. Daha sonra makamına geçen Mehmet Siyam Kesimoğlu gelen tebrikleri kabul ederek partililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title