Haberler

CHP'li Karayalçın: Gezi Parkı Olayları En Çok Sosyal Demokratları Etkiledi

Türkiye'nin 2013 Mayıs ayından bu yana en çok etkilendiği olayın Gezi eylemleri olduğunu belirten Murat Karayalçın, "Bu ülkenin tüm siyasi görüşlerinden gelen insanların, İstanbul'da gelişmeye başlanan gezi olaylarından öyle ya da böyle, olumlu ya da olumsuz, doğrudan ya da dolaylı olarak etkilendiklerini görüyoruz. Bana göre Gezi olaylarından en çok biz etkilendik. Çünkü orada yaşayan insanlar o yetkiyi kullananlara arkadaş, benimle ilgili olarak karar alırken 'Benim de görüşümü alacaksın, benim de tercihlerimi dinleyeceksin' mesajını verdiler. 'Benim görüşüm olmadan, tercihlerimi dikkate almadan sen benim yaşam alanıma müdahale edemezsin' mesajını verdiler. Bu bence, Türkiye'nin son yılarda duyduğu en güçlü sesti. Bu ses ile Tarsus'ta sizin 30 Mart'ta çıkaracağız ses arasında çok güçlü bir akrabalık olduğuna, çok güçlü bir birliktelik olduğuna inanıyorum. gezinin sesini Tarsus'un sesi yapmalısınız" dedi.

Gezi eylemlerinden yabancılarında etkilendiğini ifade eden Karayalçın şöyle devam etti:

"Sabancı Üniversitesi bir süre önce uluslararası bir konferans düzenledi. Avrupa Birliği'nin, Avrupa Konseyi'nin, Avrupa Birliği'nde üye ülkelerin anayasa çalışmalarında söz sahibi olan bir komitesi var. Bunun başkanı Türkiye'ye geliyor. 1-2 ay önce Sabancı Üniversitesi'nin yerleşkesinde bir konuşma yapıyor. O konuşmadaki değerlendirmenin bir bölümünde bu kişi, 'Ben Türkiye'nin en önemli siyasi olayının ülkenin Başbakanının bir kentin ilçesindeki küçük bir parka müdahale arzusundan kaynaklandığını öğrendiğimde hayretler içinde kaldım' diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayalçın İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title