Haberler

CHP'li Kadınlardan "Barış" Çağrısı

Chp İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle basın toplantısı düzenledi. CHP İstanbul İl Merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, son günlerde artan terör ve şiddet ortamına karşı barış çağrısı yaptı.

Üzerinde "Yurtta ve dünyada barış", "Barış hemen şimdi" yazılı dövizler taşıyan kadınlar yapılan basın açıklamasının artından imza kampanyası başlattı. CHP Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de toplantıya katılarak kadınlara destek verdi. Basın açıklamasını yapan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, kadınlar olarak yurtta ve dünyada barış istediklerini belirtti.

Öner, " Barış kadının kendisidir. Zor günlerden ve acıların içinden geçiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız; kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sahte barış güvercinlerinin taşındığı, zeytin dalının aslında kamufle edilmiş bir kitle imha silahı olduğu, bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Baldıran zehri içenler, kefenini giyerek siyasete soyunanlar bu süreçte birdenbire anayasayı bekleme odasına alarak ve barışı bir başka bahara bırakarak güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlikte sahnede yerini aldı. Bu kimlikle kendisini mevcut siyasal sistem içinde hiçbir yasa ve etik değere bağlı görmeyenler, ne yazık ki şehit cenazelerini de siyasal bir gösteriye çevirmekte sakınca görmemektedirler" dedi.

"DURUŞUMUZU HER KOŞULDA SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ"

"Oysa bizim çocuklarımız ölüyor, bu ülkenin evlatları ölüyor, bu ülkenin değerleri yok oluyor" diyen Öner, "Ölenlerin hepsi bizim çocuklarımız. Yüreğimiz yanıyor, canımızdan can gidiyor, her yerde ağıtlar yükseliyor. ve o ağıtlar doğuda ve batıda hep yoksul anaların acı hikayelerini anlatıyor. Oysa insan olmak öldürmekten değil, yaşatmaktan geçer. Kadınlar, insanca bir yaşam istiyor. Bu topraklar çok acı gördü. Artık kan dökülmesin istiyoruz. Sesimizi, sözümüzü, gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Barış ve huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkararak birlikte hareket etmeye, güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Savaşa, teröre, şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzu her koşulda sürdürmeye kararlıyız. Çünkü insanca bir yaşam, ancak barış ortamında olabilir. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar; şimdi, hemen barış diyoruz. Evde, sokakta yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz. Herkesi ortak geleceğimizin korunması ve toplumsal barışın sağlanabilmesi için her türlü şiddete karşı beyazlar giyerek içten kapsayıcı bir dayanışmaya ve imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar, bina önüne yerleştirilen stanttaki kağıtları imzaladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dünya Barış Günü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
title