Haberler

CHP'li İrgil: 1 Kasım'da Bu Saltanatı Sona Erdirelim

Chp Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, erken seçim için belirlenen 1 Kasım'ın aynı zamanda saltanatın kaldırılmasının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Gelin hep beraber 1 Kasım'da bu saltanatı sona erdirelim, bu tayiban rejimini yıkalım. Bu seçim tarihinden memnunuz, olsun, o da boyunun ölçüsünü alsın" dedi.

Bir dizi görüşme için gelen Mersin'e gelen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, parti il binasında toplantı düzenledi.

'ÜLKENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TIKAÇ ERDOĞAN'DIR'

Burada konuşma yapan milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'yi sert dille eleştirdi. Milletvekillerinden Namık Havutça, Türkiye'nin tek adam diktatörlüğü ile yaşayan bir ülke haline geldiğini öne sürerek, "Önümüzdeki seçimler esasında, o diktatörün diz çöktürülmesi ile ilgili bir süreci yaşayacağız" dedi.

Ceyhun İrgil ise şöyle konuştu:

"Bu tayiban rejimine karşı aklı başında insanların direniş göstermesi gerekir. 1 Kasım saltanatın, hilafetin kaldırılışının yıl dönümüdür. Gelin hep beraber 1 Kasım'da bu saltanatı sona erdirelim, bu tayiban rejimini yıkalım. Bu seçim tarihinden memnunuz, olsun, o da boyunun ölçüsünü alsın. Bu ülkenin önündeki, Cumhuriyet tarihindeki en büyük tıkaç, engel, sıkıntı, şu anda Recep Tayyip Erdoğan'dır. AKP'li arkadaşlarla kişisel olarak sorunumuz olamaz. Demokraside her zaman çözüm yolu bulunur. Ama Tayyip Erdoğan ile çözüm yolu bulunma olanağı tıkalı. Tayyip Erdoğan huzurun, barışın ve uzlaşının önündeki tek engeldir. 1 kişi 70 milyonun önüne geçip engel olabiliyorsa bu diktatörlük rejimidir. Kararlar sadece saray ahalisi tarafından ülke yönetilmektedir. Bu bile darbe yapıldığının belirtisidir, sivil darbedir."

'TERÖRÜN SEBEBİ AKP'DİR'

Milletvekili Mahmut Tanal da AK Parti'nin ülkede kaos yarattığını öne sürerek, "AKP eşittir, ülkenin parçalanmasına, birliğimizin, huzurumuzun, barışımızın bozulmasına sebebiyet veren, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmeyen bir proje partisidir. Kaos ve terörün sebebi AKP iktidarıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargı yoluyla kendisinden hesap sorulacağı için koalisyona karşı çıktığını belirten Tanal, 17-25 Aralık operasyonunun tamamının sonuçlarının kendisine ve ailesine kadar uzandığını söyledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ceyhun İrgil Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

RAFET AKSARI:

Bu Haberle İlgili YoruBaşka seçenek kalmadı, AK partinin 7 hazirandan bu yana yaptığı siyaset korkutucu boyulara ulaştı. Şu an kan dökülüyor ve ikinci bir seçim müsrifligi yaşanıyorsa Ak partinin ben demesinden kaynaklandı. Dilerim CHP yeterli oy alır da ülke bir rahatlama sağlarmunuzu Yazın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title