Haberler

CHP'li İnce: Yarından İtibaren Kurultay İçin İmzaları Toplamaya Başlıyoruz

Güncelleme:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu. "Yüzde 25'ten memnunsak silkelenmemiz lazım" diyen İnce, adaylık ile ilgili soruya, "CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. Yarından itibaren kurultay için imzaları toplamaya başlayacağız" dedi.

İnce "Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin." diye konuştu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ortada 6 seçimin 6'sında da başarısız olan bir parti var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyoruz: 7'nci seçimde başarılı olacağını söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Mesela sizin davalarınız var. Altı davayı verdiniz avukata altısını da kaybetti. Yedinci davayı verir misiniz o avukata?

"CHP'NİN BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Yenilenmeye ihtiyacı var. Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var. Muhalefeti değiştirmek..

"CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR"

Vakti gelmiştir, bu topraklarda ciddiyet ilan etmeliyiz. Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Muharrem İnce'nin genel başkan olma sevdası değildir bu. Önümüzde büyük belalar var. Bu yönetim bu belaları atlatamaz diyorum. Söz vicdanların olmalıdır, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut adresi vardır. O da CHP'dir.

Bu yenilenme iki türlü sağlanır:

- Bir normal süreçteki olağan kurultayda,
- Olağanüstü kurultayda.

"SEÇİMDEN ÖNCEKİ BU TELAŞ NİYE?"

1 Kasım'da seçim var. Seçimden 15 gün önce Hakkari'de il kongresi yapılıyor. Oyumuz yüzde bir. Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz partiyi. Seçime 21 gün kala Karaman'da neden il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş niye?

Delege seçimi yapılmıyor partide. Anahtar teslim paket delege yazılıyor.
Bu delegeler mevcut kurultay delegeleri sayın genel başkanımızı seçmişlerdir.
Ne oldu da kendinizi seçilen delegelerden korkar hale geldiniz.
Ben yeni seçilen delegelere de güveniyorum. Ama bu telaş neden? Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz?

"ORADA OTURARAK TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI ÇÖZEMEZSİNİZ, SADECE İSTİKŞAFİ YAPARSINIZ"

Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye'nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor.

"HÜKÜMETE BENZEYEN BİR CHP ANLAYIŞI OLAMAZ"

Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin.

Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok. Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Amasız bir laiklik savunması…

"PASOK'A BAKIN GELECEĞİMİZİ GÖRÜN"

Yunanistan'da PASOK'a bakın geleceğimizi görün. PASOK'un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun hesabını sorgulayan bir ülke olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir'de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

"BİR AN ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLANSIN, SORUMLULAR HESAP VERSİN"

Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP'nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım."

CHP'DE ADAY OLUNMAZ ADAY GÖSTERİLİR

(Gazetecilerden "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusu üzerine) "CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur. İddia sahibi bir adayım. Ben adayım diye bir şey yoktur CHP'nin tüzüğünde. Delege arkadaşlarım bana bu şansı verirlerse... Benden başka adı geçen arkadaşlar var. Onlara da haksızlık etmek istemem. Onlara da başarılar dilerim.

"DERDİMİZ GENEL BAŞKANI HIRPALAMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEK"

Olağanüstü kurultay için yarından itibaren imza toplamaya başlayacağız. Doğrusu şudur imzaya gerek olmamasıdır. Doğrusu olağanüstü kurultayın toplanmasıdır.
Yenilik lazım partiye... Biz şu kadar imza toplarız yarışı içinde değiliz
Sayın Genel Başkan 'Madem isteğiniz var topluyorum kurultayı' derse imza toplamaktan vazgeçeriz. Dediğimiz genel başkanı hırpalamak değil çözüm üretmek.

"SABAHA KADAR AĞLAYAN İL BAŞKANIYIM, SİZCE BEN BU PARTİDEN GİDER MİYİM?"

Partinin baraja takıldığı gece sabaha kadar ağlayan il başkanıyım. Sizce ben bu partiden gider miyim? Ben misafir değilim ki gideyim. Yaşamımın bir parçası...

Bugün İstanbul'un bir ilçesinde bir belediye başkanı masa başında delege yazıyor. Hiç sandık koymadan oturuyorlar delege yazıyorlar. Böyle bir yapıdan başarı çıkmaz. Bu mevcut delegeler genel başkanı iki kez seçmiş bana daha az oy vermişler. Ben güveniyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Muharrem İnce Türkiye Yalova Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (96)

zorbey:

kendimi bildim bileli cumhuriyet elden gidiyor lafları. . . vala kaya gibi yerinde duruyor. . . bırakın bu palavraları sizden bişey olmaz kim gelirse gelsin fasa fiso

36
9
yanıtYanıtla
Türkmen:

Böylece bir proje daha sona eriyor. Da sayın ince tavuk beslemeyecek miydi.

11
10
yanıtYanıtla
evren sonsuz:

kusura bakma ama sizi dumden degistirmek gerekli, alın birinizi vurun ötekinize, hala aynı kafa siyaseti yapıyorsunuz. tumden cekilin. o partide sizlerde vardınız. igneyi kendine sokkkk. ramazanda sahilde bira içip keyif yapıp sosyal medyaya cıkıyor, cumhuriyet elden gidiyor diyorsunuz. asıl sizler cumhuriyete zarar verenlersiniz.

11
9
yanıtYanıtla
evren sonlu:

yüzeysel saçma bir düşünce . Senin gibiler yüzünden akp iktidarda. kullanılmaya ve güdülmeye uygun bir insan

yanıt3
yanıt0
DİRİLİŞ:

NE YAPSANIZ BOŞŞŞŞ. . . ÖNCE KAFANIZI DEĞİŞTİRİNN

14
5
yanıtYanıtla
abd:

Susturun su hergeleyi çok konusuyor bir sey bilmiyor yanliz ortaligi karistiyor boyle ler gelsin ulke daha çok karisir mahzallah aman dikat bunu hemen asilamak lazim

5
14
yanıtYanıtla
Ahmet Turpçu:

Muharrem İnce memleketi Yalova için 17 yıldır bir çivi bile çakmamış adamdır. İnşallah genel başkan olur da Ak Parti ile 2023 ü görür o da.

14
5
yanıtYanıtla
hulisi:

akp ye yıkacak tek adam , kirli eller çomak sokar aday yapmamak için

9
9
yanıtYanıtla
presçiMobil-ANDROID:

birbirinizi yiyin cibiliyetsizler bu ülkede hep muhafazakâr partilerin iktidarı ile yönetileceltir ALLAH ın izni ile

7
11
yanıtYanıtla
Zaza:

BU ADAM GECSIN OYUM CHP YE

6
11
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title