Haberler

CHP'li İnce: Fezlekeler Benim Şeref Madalyalarım

Chp Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisince düzenlenen ' Türkiye Nereye Gidiyor' konferansına katıldı. İnce konuşması sırasında kendisi için hazırlanan fezlekeleri göstererek, "Bunlar benim şeref madalyalarım" dedi.

Muharrem İnce, partisinin Yalova İl Örgütü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda, kendisine yönelik dokunulmazlığının kaldırılması için verilen fezlekeleri gösteren İnce, "Bunlar benim şeref madalyalarım. Ne bunlar? Silivri'ye gitmişim, mahkeme salonu işte böyle bir salon. Mustafa Balbay, Mehmet Haberal arkadaşlarım başta olmak üzere pek çok tutuklu aşağıda. Hakim asıyor, kesiyor. Ben de seyirci tarafında mahkeme heyetine bağırmışım. Ey mahkeme heyeti, aynen böyle diyor: 'Elini sallayarak mahkeme heyetine tehditte bulundu.' Ben de şunu dedim: 'Ey mahkeme heyeti, şimdi, bugün yukarıda oturuyorsunuz ama zamanı gelecek o sanıkların oturduğu yerde oturacaksınız. Sakarya'ya gittim konuşma yaptım, savcı bana fezleke göndermiş. Aynen şöyle yazıyor: 'Muharrem İnce, hükümeti yıpratıcı konuşmalar yaptı.' Ben de meclis kürsüsüne çıktım  o fezlekeyi yırttım. Ben hükümeti yıpratmak istemiyorum, yıkmak istiyorum, yıkmak. Senden mi korkacağız. Tayyip Erdoğan'ın maliyecisinden, polisinden korkacak halimiz yok. 50 yaşına geldik Allah'a şükür, adam gibi yaşadık bu memlekette bir 50 sene daha yaşamayacağımıza göre adam gibi siyaseti yapalım, adam gibi bunlara meydan okuyalım" dedi.

'DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN'

Ak Partililere yönelik eleştiride bulunan İnce, "Bunlar hırsız. Kediye kedi, hırsıza hırsız diyeceksin. Versinler mahkemeye. Hiç çekinmeden, hiç korkmadan söyleyeceksin. Bunlar hazineden paramızı çaldılar, sınavda çocuklarımızın sorularını çaldılar, sandıkta oyumuzu çaldılar. Onu da çaldılar ama Yalova'da çaldırmadık" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren İnce, " Türkiye'de baş muhatabımız kim? Başbakan mı, Cumhurbaşkanı mı? Şöyle derlerdi hatırlıyor musunuz? Doğan görünümlü Şahin. Hani modifiye araba. Bu da başbakan görünümlü genel müdür. Bu küçük adam var ya başbakan görünümlü genel müdür. Böyle bir başbakan olur mu? Adam gidiyor, köşkte topluyor Bakanlar Kurulu'nu, al bu da gündem diyor" diye konuştu.

"PADİŞAHLIK SİSTEMİ GERİ GELECEK"

Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimleriyle ilgili de konuşan İnce, "Eğer bunlar 330'un üzerine milletvekili çıkarırlarsa Türkiye'ye padişahlık sistemi geri gelecektir. Kimsenin can ve mal güvenliği olmayacak. Bu işten hepimiz zarar edeceğiz. Dişimizle, tırnağımızla mücadele etmemiz lazım. Hiçbir kimseden korkmadan. Ben meclisin dava rekortmeniyim. En fazla dava bende var. Hiç korkmuyorum bunlardan. Ben korkmuyorum siz de korkmayacaksınız. Kim bunlar ' Mustafa Kemal 1919'da 7 düvelden korktu mu' 'Para yok' dediler, 'Bulunur' dedi. 'Silah yok' dediler, 'Alınır' dedi. İmkansızı başardıysa biz de bunu başaracağız" dedi. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Raif Dinçkök Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title