Haberler

CHP Genel Merkezi, Muharrem İnce'yi Yalanladı

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede kendisine PM üyeliği teklif edildiğini ancak kabul etmediğini belirten Muharrem İnce'nin bu iddiası CHP Genel Merkezi tarafından yalanlandı.

CHP 35. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda 'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' sloganıyla yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile bir görüşme yapıldı. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan İnce, kendisine PM üyeliği teklif edildiğini kendisinin de kabul etmediğini söyledi. Ancak CHP Genel Merkezi, görüşme talebinin İnce'den geldiğini ve PM üyeliği teklifinin yapılmadığını belirtti.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN İDDİA

Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşmenin, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleştiği iddia edildi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği ileri sürüldü.

CHP: PM ÜYELİĞİ ÖNERİLMEDİ

CHP Genel Merkez yönetiminden, "İnce'ye PM üyeliği önerildi" haberlerinin doğru olmadığı açıklaması geldi. Genel merkez kaynakları, "Görüşme talebi de sayın Genel Başkan'dan değil İnce'den geldi. Görüşmede kendisine PM üyeliği yapılması da sözkonusu değildir" dediler.

MUHARREM İNCE: KABUL ETMEDİM

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi (PM) Üyeliği teklifine ilişkin, "Doğru yani yönetim anlayışı aynı olduğu sürece oradan bir başarı çıkmayacağını düşünüyorum. Türkiye terörden ağlarken, her gün şehitlerimiz gelirken, çocuklarımız ölürken, sokağa çıkma yasakları varken, CHP bir çözüm olması lazım, bir umut olması lazım. Ben o umudu çözümü göremiyorum, yani ben değişim ruhunu da görmüyorum yakalayamıyorum. Ben 25 senedir bu kurultaya gelen birisiyim. 25-26 yaşlarındayken Kurultay delegesi olarak bulundum. İl başkanı olarak bulundum. 14 yıldır milletvekiliyim, milletvekili olarak bulundum. O heyecanı ben görmüyorum. İddiamın arkasındayım, böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim. Çünkü başarılı olunamaz bu yapıda süreç devam ediyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Yalova Politika Güncel Haberler

title