Haberler

CHP'li İnce'den Demokratikleşme Paketine 'Şüpheli Paket' Benzetmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, demokratikleşme paketini 'şüpheli paket'e benzeterek, "Şüpheli paketi ne yapacaksın? Emniyete bildireceksin" dedi. İnce, basın mensuplarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusu üzerine ise, "Kulağımda bir sorun var, duyamıyorum. Böyle bir soruya Tokat'tan cevap verilmez" diye konuştu.

Tokat'ın Niksar ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım törenine katılan CHP'li İnce, programın yapıldığı salon önünde partililerin sevinç gösterileri ile karışlandı. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen 'demokratikleşme paketi' ile ilgili açıklamalarda bulunan İnce, demokratikleşme paketinin İmralı'ya gönderip onay alındığını ileri sürerek, "Demokratikleşme paketi dedikleri paket AK Parti'nin genel merkezinde pişirilmiş, tuzu biberi de İmralı'da katılmıştır. Sadece AB ile ilgili mi paket açtılar. Yargıyla ilgili de paket açtılar. 4 tane yargıyla ilgili paket açtılar. Yargı bağımsız, tarafsız oldu mu? Yargıda sorunlarımız çabuk çözülüyor mu artık? Yok, ne yargı bağımsız oldu ne de AB ile ilgili bir arpa boyu yol gidildi. Bu demokratikleşme paketi de, bu paket şüpheli bir pakettir. Şüpheli paketi ne yapacaksın? Emniyete bildireceksin. Bu paket günlerdir açıklanmıyor, hazırlanıyor, sadece yazım hatalarına bakıyorlarmış. 11 yıldır o Meclis'teyim, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, bin 500 maddelik, 2 bin maddelik kanunlar geçirdik. Bin 500 maddelik, bin 600 maddelik bir kanunun bile o reaksiyon süresi 22 gündür. Yahu siz kaç maddelik kanun hazırlıyorsunuz. Kaç gündür hazırlıyorsunuz. Olay nedir biliyor musunuz? Paketi İmralı'ya gönderdiler, oradan tasdik bekliyorlar. Olay bundan ibarettir. Bir bakıyorsunuz paket geliyor, peşinden paketi düzeltme paketleri izliyor" diye konuştu.

Konuşmasında modacı Barbaros Şansal'ın palalı saldırganı CHP'nin organize ettiği şeklindeki iddialarını da değerlendiren İnce, "Gazetelere baktım, palalıyı CHP organize etmiş, Allah Allah. Şimdi bakın, bir İskender bey dün akşam saatlerinde açıklama yaptı. Ben, 'CHP yaptı demedim' dedi. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, savcıları göreve davet etti. Ama unuttukları bir şey var, bu palalıyı Meclis'te, genel kurulda AKP Milletvekili İdris Şahin çıktı savundu. Aynen de şöyle dedi, 'Esnafın hukuk çerçevesindeki bir eylemidir' dedi. İki, mahkeme serbest bıraktı bunu. Üç, yurt dışına elini kolunu sallayarak çıktı. Mahkemenin talimatını biz mi verdik? Havaalanındaki polise, gümrük memuruna talimatı biz mi verdik? Hükümet sizsiniz. Bu yalanı, bu iftirayı geçmişte de yaptılar" şeklinde konuştu.

ANKARA SORUSUNU İŞİTMEDİ

İnce, konuşmasının ardından Tokat'ın tek kadın belediye başkan adayı olan Yasemin Yıldırım ve milletvekilleri ile birlikte elini kaldırarak gövde gösterisi yaptı. Programın çıkışında basın mensuplarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı yönündeki sorusuna İnce, "Kulağımda bir sorun var, duyamıyorum" diyerek şöyle cevap verdi:

"İsmet Paşa benim partimin genel başkanıydı. Böyle bir soruya Tokat'tan cevap verilmez zaten. Siz görevinizi yapıyorsunuz ama ben de 3 günlük siyasetçi değilim."

Makam aracına binerken davulcuya 20 TL bahşiş veren İnce, Pazar ve Zile ilçelerinde düzenlenecek olan programlara katılmak üzere Niksar'dan ayrıldı. Aday tanıtım törenine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ile CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title