Haberler

CHP'li İnce'den, Arınç'a 'Vardar Ovası' Göndermesi

Muharrem İnce, Bursa'nın Demirtaş Mahallesi'nde CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Recep Kamyan'ın oğlu Melih sünnet düğüne katıldı.

Muharrem İnce, Bursa'nın Demirtaş Mahallesi'nde CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Recep Kamyan'ın oğlu Melih sünnet düğüne katıldı. Düğünde çalınan Vardar Ovası ve Balkan ezgileri eşliğinde halay çeken Muammer İnce, daha sonra davulcuya 50 lira bahşiş verdi.

Düğüne katılanlarla bir süre sohbet eden Muammer İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vardar Ovası'nı Bülent Arınç'a ithafen oynadım. O'na kapak olsun? dedi. Bursa Milletvekili Arınç'ın Vardar Ovası'na küstüğünü söyleyen İnce, Bir Bursa milletvekilinin Vardar Ovası'nda oynaması lazım. O kültürü bilmesi lazım. Ben o kültürün bir çocuğu olarak Bursa Milletvekili değilim Yalova vekiliyim ve Drama Köprüsü'nü ve Vardar Ovası'nı, Bülent Arınç'a armağan ediyorum diye konuştu. 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İnce, Yalova'da seçimler iptal oldu. 1 Haziran'daki seçimlerde her taraf Tayyip Erdoğan'ın resimleri ile doldu. Billboard, apartmanlar, kaçak inşaatlar. Para onlarda, devletin imkanları onlarda. Ne oldu Yalova'da Onları taklaya getirdik. 1 Haziran'da devleti nasıl yendiysek 10 Ağustos'ta yeneceğiz? dedi. Cumhurbaşkanı adaylarına yapılan yardımlara değinen Muharrem İnce, 'Teyze kefen parasını bağışlamış. Teyzeyi buluyorlar kadıncağızın haberi bile yok. 'Beni tuttular getirdiler oraya' diyor. Para bağışlayanların yarısı korkudan yarısı da verdiği paranın 10 katını çıkartmak için bağış yapıyor diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren İnce, 'Bu adamın, bu sayın Erdoğan'ın kusura bakmayın adam dedim. Plakası sahte, kabadayılığı sahte, golü sahte 10 Ağustos'ta millet onu sandığı gömecektir. Buna inanıyorum. Ben Yalova seçimleri iptal olduğunda, '1 Haziran'da devletin gücünü yeneceğiz' dediğimde partili arkadaşlarım bile bana inanmamıştı? dedi. Erdoğan'ın mezhepçilik yaptığını söyleyen İnce, şöyle devam etti

'Dün, 'Sen alevisin, ben Sünni'yim' diyor. Demirtaş'a dönüyor, 'sen Zaza'sın' diyor. Bu ne utanmazlık. Türkiye'de siyasette hiç duydunuz mu böyle açıklamaları. Ben de onun gibi Sünni'yim ama ey Tayyip Erdoğan senin gibi Sünni'den utanıyorum. Bir insanın etnik kimliği değil adam olması önemli. Sünni olmuşsun ama adam olamamışsın. ilk önce adam ol. Yaptığı bölücülüktür. Ortaçağ'da yaşayan bu kafadan Cumhurbaşkanı olmaz.

ARINÇ, VARDAR OVASI İÇİN NE DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, geçen yıl 8 Ağustos'ta Balkan Göçmenleri Federasyonu'na (BAL-GÖÇ) bayram ziyaretinde bulunmuştu. Ziyaret sırasında, Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney, Arınç'a yurtdışındaki etkinliklere gitmek istediğini belirtmişti. Arınç'ta Güney'den şarkı söylemesini istemişti. Söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan veren Arınç, 'Vardar Ovası' türküsünü söylemek isteyen kadına, Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muharrem İnce Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title