Haberler

CHP'li İnce'den AK Parti'li Koçal'a: İktidar Partisini Bile Perişan Ettin

Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçiminin yenileneceği Yalova'da, AK Parti'nin Başkan Adayı Yakup Koçal'a sert biçimde eleştirdi. İnce, "AKP iktidar partisini bile perişan ettin. Türkiye'de yüzde 43, yüzde 44 oy almış bir parti. Türkiye'de silip süpürmüş, Yalova'da rezil oldu" dedi.

İnce, CHP Başkan Adayı Vefa Salman ile birlikte Yalova Belediyesi önünde Karanfil Ev kursiyerleri ve partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta belediyeden çıkartıldıkları iddia edilen işçilerle konuşan İnce, "Aslında bu Yakup Koçal komik adam. Samimi söylüyorum komik adam. Yani acz içerisine düşmüş zavallı bir zavallı benim gözümde. Tecrübeli bir siyasetçinin bu hale gelmesine valla üzülüyorum, billahi üzülüyorum. Bazen gülüyorum, bazen üzülüyorum. Nelerden medet umuyor ya. İşten çıkarmadım diyor Vefa başkan. Bak diyor başkan yardımcısına talimat verdim, bunların 2 ay daha iş akdini uzat. İşte burada. 2 ay daha uzatmışlar. Seçimden sonra yeni yönetim bakar. Bu da onu bilmesine rağmen yanına alıyor işçileri, 'Seni işten çıkardılar' diyor. Tabi onlar da işçi değil bence tetikçi. Böyle işçi mi olur? Yalancıdan işçi mi olur? Her şey burada. Bundan medet umuyor" dedi.

"HAPİS CEZASI GEREKTİRİR"

AK Parti'nin Başkan Adayı Yakup Koçal'ın Yalova Belediyesi binası içerisinde daire müdürleriyle toplantı yaptığını öne süren İnce, "Gidiyor karalama kampanyası yapıyor. belediyeye geliyor, daire müdürleriyle toplantı yapıyor. Sen kimsin? Dağ başı mı burası? Türk Ceza Kanunu'na göre hapis cezası gerektirir bu, hapis. Dalga mı geçiyorsun? Valiyi aradım geçen gün. Dedim 'Sayın Vali bu işle ilgilenin'. Arıyor Ömer Aslan'ı, toplantıyı kesiyor iki gün önce. Bu sabah haberim oldu tekrar aradım Vali'yi. 'Vali isen görevini yap, değilsen bana yaptırma' dedim. Ben partimin belediye başkanımın hakkını korumak için buradayım, devlet katında. Elimden bir katkı gelirse. Yalovalılar da bana oy verdi, 45 bin oy aldım ben bu kentte. Ben bu şehrin hakkını savunuyorum" dedi.

"ADLİYE'DEN ÇIKTI YSK'DAN ÇIKAMADI"

Koçal'ın belediyedeki daire müdürleriyle toplantı yapmasını eleştiren İnce, "Sen kimsin de daire müdürleriyle toplantı yapıyorsun? Babanın çiftliği mi burası? Ömer Aslan aradı beni, 'Vekilim ben bilmiyordum' diyor. Bilmiyorsan o koltukta oturma o zaman. Sen belediye başkan vekilisin. Seni de tartışmaya açarım dedim. Adil olacak her şey, hakkaniyetli olacak. Elinden belediye başkanlığı alınmış bir arkadaşımız var. Yalovalılar seçmiş, sandıktan çıkmış, Adliye'den çıkamamış bir arkadaşımız var. Adliye'den de çıktı YSK'dan çıkamadı."

'SİGORTASIZ ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRDI' İDDİASI

Yakup Koçal'ın geçmiş yıllarda sigortasız öğretmen çalıştırdığı yönündeki iddialara da değinen İnce, "Geçen gün bana bir şeyler söylemiş bu acz içerisindeki arkadaş. Gülüyorum ben buna gerçekten. Bir insanın hırsı aklının önüne geçti mi şaşırır. Allah şaşırtmasın. Ben onun yerinde olsam, ben önce onun doktora gitmesini tavsiye ediyorum. Gerçekten hali hiç iyi değil. Sakinleşsin önce, bir iki gün tatil yapsın. Yaşar Okuyan ve kankası Muharrem İnce demiş. Bak Yakup, biz birbirimizi biliriz. Derelilerin binada, birbirinize verdiğiniz sözler var. O sözleri ancak kankalar verir. O sözler nedir? Ben Yaşar Okuyan'a böyle bir söz vermedim. 'Geçmişte sigortasız öğretmen çalıştırdı diye ceza' diyor. Sigortasız öğretmen çalıştırdı diye bir lira ceza varsa ben şerefsizim. Ama yoksa sen şerefsizsin. Ceza şunun içindi; emekli öğretmenlerle ilgili destekleme primi ödememişiz. Emeklilerle ilgili bakın altını çiziyorum" dedi.

"SİYASİ HAYATIN BİTECEK"

İnce, Koçal'a bir de çağrıda bulunarak, "İl Yönetimi'ni istifa ettiriyorsun. Suçlu il yönetimi mi? Seçimi il yönetimi mi kaybetti ? Seçimi sen kaybettin sen. Bak bu sefer iyice perişan olacaksın. Siyasi hayatın bitecek. Bak ben yaşça senden küçüğüm ama senden siyasi tecrübem fazla. Bak yanlış yoldasın, kendini üzersin, çevreni üzersin. Bu hırsından vazgeç. Akıllı ol biraz, biraz sakin ol" dedi.

İnce, AK Parti'nin Türkiye'de büyük başarı kazandığını ancak Koçal yüzünden Yalova'da partinin iyi bir başarı gösteremediğini söyledi. İnce, "Bu komik arkadaşımıza, hırsı aklının önüne geçmiş arkadaşımıza cevap vermeyeceğim ben. Ne yaparsan yap ben seninle uğraşamam. Benim işim var gücüm var. Senin burada aklın fikrin antin kuntin. Hep alavere dalavere. Onun külahı ona, arkadaşlardan bir kumpanya kurmuşsun, maaşlar geliyor. Oh ne ala memleket. Benim partimin içini karıştırmak istedin yıllarca ama onu sana yaptırtmadım. Bak, AKP iktidar partisini bile perişan ettin. Türkiye'de yüzde 43, yüzde 44 oy almış bir parti. Türkiye'de silip süpürmüş, Yalova'da rezil oldu. İl Yönetimi'ni istifa ettiriyorsun. Sen edeceksin, o adamların ne suçu var onlar partici. Seni var ya, seni en iyisi PKK'nın içine gönderelim. Orayı da karıştırırsın, iki günde dağıtırsın" dedi.

İnce, Yakup Koçal hakkında parti yöneticileri tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.

CHP adayı Vefa Salman da yaptığı konuşmada, seçimi kazandıktan sonra Yakup Koçal'ın büstünü yaptıracağını belirterek, "Bu AKP başarılı olduğu halde İl Yönetimi eğer görevden çektiriliyorsa, Genel Merkez AKP'nin, Yalova'daki ayakları da zaten Yalova Belediye Başkanı'nın Vefa Salman olduğunu tescilledirler. İşte 1 Haziran'daki seçimi göreceğiz. Israrla söylüyorum; Ben bu Yalova'yı da AKP'yi de bu Yakup Koçal'dan ikinci kez kurtaracağım. Bu sefer, Yalova'daki siyaset sahnesinden de silinecek. Benim partim için müzelik demiş ya. Yakup Koçal müzelik olacak. Merak etmeyin ona da vefamı göstereceğim. Geldiğim ilk hafta oraya büstünü yaptırıp oradaki yerini aldıracağım. Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Bu şekilde de Vefa, Yakup Koçal'a da vefasını gösterecektir" dedi. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Yaşar Okuyan Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title