Haberler

CHP'li İnce Bartın'da Seçim Bürosu Açılışı Yaptı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bartın'da partisinin seçim bürosu açılışını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin seçim bürosu açılışı için Bartın'a geldi. Bartın Yukarı Çarşı'da gerçekleşen açılışta partililer tarafından çiçeklerle karşılanan İnce, caddede bulunan vatandaşlara seslendi. Konuşmasında, Türkiye'de 11 milyon, Bartın'da ise 45 bine yakın emeklinin olduğuna dikkat çeken İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Noter tasdikli vaat ettiği maş zammı ve ikramiyeyi seçimlerin ardından hemen yerine getireceklerini savundu. İnce, "Emeklilere sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı size söz verdi. Bu size kurumsal kimliğimizin sözüdür. Bu size partimizin sözüdür. Biz emeklilerin yüzünü güldüreceğiz. Ramazan Bayramında torununa nasıl harçlık vereceğini düşünmeyecek. Kurban Bayramı'nda nasıl kurban keseceğim diye düşünmeyecek. Biri Ramazan Bayramı'nda, biri Kurban Bayramı'nda 11 milyon emekliye 1'er maaş ikramiye vereceğiz" dedi.

"ÜLKEDE GÜVENLİK YOK"

Ülkede büyük bir güvenlik sorunu bulunduğunu söyleyen İnce, şöyle konuştu:

"Ben 51 yaşındayım. Bu yaşıma geldim. 1969'da bizim köye elektrik gelmişti. O günden bu güne Türkiye'nin 81 vilayetinde elektriğin kesildiğini gören, duyan yok. Bunların döneminde oldu. Bunlar direkte elektriği, sokakta Özgecan'ı, kışlada askerimizi, Ege'de adamızı, Musul'da konsolosumuzu, Soma'da madencimizi, okulda öğretmenlerimizi, adliyede savcımızı, Suriye'deki Süleyman Şah'ı, Amasra'da dünyanın gözünü, bu ülkenin sınırlarını koruyamadı."

"SEÇİMLERİ İPTAL ETTİRMEK İSTİYORLAR"

Hükümetin ülkede iç karışıklık çıkartarak seçimleri iptal ettirme çabasında olduğunu da savunan İnce, "Türkiye'nin en iyi korunan yerine teröristler 7.65 silahla giriyor, savcıyı esir alıyor. Bir 7.65'e teslim olan bir devlet var. İçeriden silah sesi geliyor. Savcının öldürüldüğünü düşünerek operasyon yapıyorlar. O zaman teröristleri sağ kurtar. Öttür onları, bakalım arkalarında kim var öğren. Ama uğraşmıyorlar. Amaçları CHP'yi teröre bulaştırmak. Sonra, Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırı oluyor. O mermiler Karadeniz bölgesinde satılmayan mermiler. Öyle bir profesyonelce atış yapılıyor ki, direksiyon simidine çarpıyor. Allah korusun, şoföre gelse, araç uçacak, Fenerbahçeli sporcuların hepsi ölecek. Türkiye karışacak ve seçimleri iptal edecekler. Korkuyorlar. Çünkü Yüce Divan'a gidecekler."

"413 VEKİL İSTİYORUZ"

Parti olarak 413 vekil hedeflerinin olduğunu ve bunun gerekçelerini de sıralayan İnce şöyle devam etti:

"400 milletvekili istiyorlardı, 330'a düştü. En son 276'ya düştüler. Bu daha da düşecek. 400 vekil CHP'ye yetmiyor. Bizde sizden 413 vekil istiyoruz. Çünkü milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak için 276 vekile ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı'nın Yüce Divana gitmesi için de 184 milletvekili teklif eder, 413 milletvekili karar verir. Gelin 413'ü verin bunu Yüce Divan'a gönderelim. Rıza Yalçınkaya'nın meclise tek başına gelmesi yetmez. Yanına bir tane de genç arkadaşımız lazım. Aysu Bankoğlu'nu da göndereceksiniz."

CHP'li İnce daha sonra seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşları ve esnafları da gezen İnce, kendisine verilen ikramlardan da tattı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Yalova Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title