Haberler

CHP'li İnce: Bu Ülkenin Mahkemelerine Güvenmiyoruz

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'daki seçimlerin iptal edilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne asla müracaat etmeyeceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanveliki Muharrem İnce, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne asla müracaat etmeyeceklerini söyleyerek, "Çünkü bu ülkenin mahkemelerine ve YSK'ya güvenmiyoruz. Ama milletimize güveniyoruz, Yalovalılara güveniyoruz. 1 Haziran'da gereken cevabı Yalovalılar verecektir" dedi.

CHP Yalova Milletvekili İnce, YSK'nın Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesini ANKA'ya değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine 2 bin 240 itiraz yapıldığını buna rağmen iptal kararının verilemediğini kaydeden İnce, Yalova'da talimatın yerine getirildiği belirtti. 3 gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yalova ve Ağrı'da seçimlerin yenileneceğini" söylediğini aktaran İnce, "YSK'da bu talimatı yerine getirdi" dedi. YSK'nın bu kararını siyasi bulduklarını söyleyen İnce, "1217 numaralı sandıkta AKP'nin sandık görevlisi olan kişiyi bu zihinsel engellidir oy kullanamaz diye şikayet ettiler, YSK da bu karar haklı buldu. Yani AKP'nin 1217 numaralı sandıkta Başbakan'ın temsil eden kişiyi "zihinsel engellidir oy kullanamaz' diye şikayet ettiler ve YSK bunu kabul etti. Planlı bir şekilde bu yapıldı" diye konuştu.

-"BU ÜLKENİN MAHKEMELERİNE VE YSK'YA GÜVENMİYORUZ"-

Vicdan sahibi, Allah korkusu olan, cumhuriyete inanan, haksızlıklara karşı dik duran herkesi Yalova'ya davet eden İnce, "Anayasa Mahkemesi'ne asla müracaat etmeyeceğiz, çünkü bu ülkenin mahkemelerine ve YSK'ya güvenmiyoruz. Ama milletimize güveniyoruz, Yalovalılara güveniyoruz. 1 Haziran'da gereken cevabı Yalovalılar verecektir" diye konuştu. Kendilerinin sadece CHP'lilerden oy almadıklarını söyleyen İnce, "Diğer siyasi partilere mensup kişilerden de oy aldık. Başörtülülerden, başı açıklardan, Doğululardan, Batılılardan, derenin ötesinden, derenin berisinden hepsinden oy aldık. 1 Haziran'da nasıl fark yapacağımızı 76 milyon görecek" diye konuştu.

-"SANDIK GÖREVLİLERİNE TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANEDEN BİR RAPOR ALSIN"-

AK Parti'nin Yalova Belediye Başkanı Adayı Yakup Koçal'ı "Devrik belediye başkanı" olarak nitelendiren İnce, Koçal'a şu tavsiyelerde bulundu:

"Seçmen listelerini incelesin tekrar. 1 Haziran'dan sonra YSK'nın önüne gelip çadır kurmasın. İtirazı varsa ya şimdi konuşsun ya da ölünceye kadar sussun. Sandık görevlilerine tam teşekküllü hastaneden bir rapor alsın."

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Muharrem İnce Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title