Haberler

CHP'li Hamzaçebi'den Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a Tepki -2

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Hem bilimden, teknolojiden bahsedeceksiniz hem de sonra bunlarla ilgisi olmayacak şekilde, 18'nci 19'ncu yüzyıl kararları alacaksınız. Bu kararları Osmanlı bile almazdı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Hem bilimden, teknolojiden bahsedeceksiniz hem de sonra bunlarla ilgisi olmayacak şekilde, 18'nci 19'ncu yüzyıl kararları alacaksınız. Bu kararları Osmanlı bile almazdı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Hamzaçebi, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın problemi sadece cumhuriyetle, laiklikle değil, aynı zamanda Osmanlı'daki dönüşümle de. Osmanlı'nın 1800'lü yıllardan başlayarak gerçekleştirdiği dönüşüm, kabul edemediği bir dönüşümdür. 1800'lü yıllardan bu yana Osmanlı acaba bu topluma nasıl bir istikamet dayatmıştır' Biz dayatmayı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Davutoğlu ikilisinin yönetiminde görüyoruz. Ama sıra kaçak sarayı savunmaya gelince, Osmanlı'nın 1800'lü yıllarda yaptırdığı sarayları örnek vermeyi biliyor. Tam iki yüzlü bir siyaset " dedi.

Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü: " Sayın Ahmet Davutoğlu, dün Sayın Kılıçdaroğlu ve bana yönelik olarak, Osmanlıca tartışması çerçevesinde, 'Bunlar tarih cahili' diyor. Şimdi, hangi Osmanlı? Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Bu topluma istikamet dayattılar' dediği, 1800'lü yıllardan itibaren olan Osmanlı mı? Hangisi? Bir kişinin isminin başında akademik unvan taşıyor olması, onun cahil olmadığı ya da aydın olduğu anlamına gelmez. Profesörlük, aydın olmayı garanti altına almıyor. Sayın Davutoğlu, asıl tarihi bilmeyen bir insandır."

Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, "torpil listesi" açıklamasına da değindi. Hamzaçebi, "Atama bekleyen öğretmenlerimiz kime güvenecek şimdi? KPSS ne işe yarar? Bu kadar insanı kandıracaksanız, bu sınavı neden yapıyorsunuz? Vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Bunların hepsi tersyüz olacaktır. Bu atamayı gerçekleştirenler suç işlemişlerdir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title