Haberler

CHP'li Hamzaçebi: "Kurultay için Çalışırlarsa Yeterli Zaman Vardır"

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultaya ilişkin eleştirilere, "Çalışırlarsa yeterli zaman vardır diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultaya ilişkin "baskın kurultay" eleştirilerine, "Çalışırlarsa yeterli zaman vardır diye düşünüyorum. Ben zaman açısından bir sorun görmüyorum" yanıtını verdi.

-"BASKIN KURULTAY" İDDİALARINA YANIT VERDİ-

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kurultay tarihine yönelik "baskın kurultay" yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "Aynı kanaatte değilim. Sonuçta bir yarışa giren arkadaşlarımız bir iddia koyan arkadaşlarımız bu iddiası çerçevesinde bir çalışmayı elbette yapacaklardır ama bu iddiayı ortaya koyarken de örgütün nabzını tutmuşlardır diye düşünüyorum. Çalışırlarsa yeterli zaman vardır diye düşünüyorum. Ben zaman açısından bir sorun görmüyorum" yanıtını verdi.

Bir soruya Hamzaçebi, "Sayın İnce istifasını bir açıklasın, istifa nedeniyle grup başkanvekilliği boşalırsa tabii ki parlamento toplandığı zaman biz grup toplantımızı yaparız ve yeni grup başkanvekilini orada seçeriz" dedi.

"Sarıgül'ün desteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Hamzaçebi, "Biz 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan kurultayı Türkiye'nin içinde bulunduğu, geçmekte olduğu bu zor süreçte ve önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimde CHP'yi bir iktidar alternatifi olarak ortaya koymak için yapıyoruz. CHP bu kurultayla 2015 seçimlerinin hazırlığını yapacak olan Parti Meclisini oluşturacaktır" dedi.

-"BU HEYKEL ASLINDA LİCE'YE DEĞİLDE AKP GENEL MERKEZİ'NİN ÖNÜNE DİKİLMİŞTİR"-

Bir soru üzerine Hamzaçebi, "Bu kabul edilemez. Bir terör örgütü mensubu bir kişinin Lice'de heykeli yapılıyor ve buna hükümet seyirci, bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu heykel aslında Lice'ye değil de AKP Genel Merkezi'nin önüne dikilmiştir" dedi.

Fişlemeyi demokratik bir ülkede kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Hamzaçebi, "Kabul etmiyorum. Hangi niyetle hangi amaçla yaparsanız yapın demokratik bir devlette bütün çalışmalar yasalar çerçevesinde olmak zorundadır. Eğer tarikat olarak isimlendirilen oluşumların yasalara aykırı bir faaliyeti var ise bunları tespit edersiniz, savcılar bu tespiti yapar, soruşturmayı açarlar, gerekirse ilgili kişileri, grupları yargı önüne çıkarırlar" dedi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU-

Bir soru üzerine Hamzaçebi, "Eğer bize bir öneri gelirse bunu değerlendiririz, elbette 40 bin öğretmen atamasının yasalaşması yönündeki düzenlemeye destek veririz ama sayı 40 bin olmamalı. CHP'nin kanun teklif vardır, 100 bin kadrodur. Sayın Milli Eğitim Bakanı'na buradan çağrı yapıyorum gelin 100 bin kadro olarak bu öneriyi getirin, Sayın Cumhurbaşkanının yemin ettiği gün bunu yasalaştıralım" dedi.

Hamzaçebi, bir soru üzerine, "Bir sol parti, bir sosyal demokrat parti toplumun belli kesimlerinden oy alacak şekilde, sınırlı bir çerçeveye hapsedilemez" dedi. (ANKA/SON

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Eylül Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title