Haberler

CHP'li Gürkan'dan, "Yanlı Yayın" Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan, bir televizyon kanalında yayınlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu konu edinen programa tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan, bir televizyon kanalında yayınlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu konu edinen programa tepki gösterdi. Gürkan yaptığı değerlendirmede "Önceki gün, iktidar yanlısı yayın yapan televizyonlardan birinde Aziz Kocaoğlu üzerine kurgulanmış bir program yayınlandı. Kiraz ilçesindeki bir temel atma töreninde, ilçe belediye başkanı ve vatandaşla, Kocaoğlu arasında geçen bir diyaloğu, lastik gibi uzata uzata bir CHP eleştirisine kadar getirdiler. AKP iktidarlarına kadar hiçbir yerde görmediğimiz bu yandaş bilgeler, ülkeyi sarsan ayakkabı kutularına rağmen mangalda kül bırakmadılar" dedi.

Gürkan "Aynı içerikteki haberler bazı diğer kanallarda da yayınlandı. Ortak savunulan argüman, AKP adayı Binali Yıldırım'a karşı Aziz Kocaoğlu'nun önemli bir koz verdiği ve yerel seçimlerde Binali Yıldırım'ın avantaj yakaladığı şeklindeydi. Bu yayınları, kendilerini İzmir'in, CHP'nin, sol düşüncenin ev sahibi gibi görüp Aziz Kocaoğlu'nu yerden yere vuranların izlemelerini ve okumalarını özellikle isterim. Çünkü bir temel atma töreninde Aziz Kocaoglu'nun espriyle karışık, boşta bulunarak söylediği sözleri, cımbızla çekip kamuoyu önünde çarşaf çarşaf yayarak kimin değirmenine su taşıdıklarını görmeleri açısından önemlidir" dedi.

Parti içi eleştiri ve özeleştirinin sol ideolojinin vazgeçilmezi olduğunu belirten Gürkan "Eleştiri ve özeleştiri mekanizması olmazsa, hiç bir sol parti ve ideoloji kendini yenileyemez, ayakta duramaz. Aile içerisinde en kapsamlı ve yüksek düzeyde eleştiri yapılmasına kimsenin itirazı olamaz. Ama bu yapılan, açıkça CHP'yi karalama kampanyasıdır. Tamamen AKP iktidarının değirmenine su taşıyan bu sürecin içinde olanların solculuğundan ve demokratlığından şüpheliyim. Çünkü burada yıpratılmak istenen sadece Aziz Kocaoğlu değil, onun özelinde Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa İlker Gürkan Aziz Kocaoğlu İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title