Haberler

CHP'li Güneş: 1,5 Milyona Yaklaşan Suriyeli Mültecinin Kaydı Kuydu Yok

Güncelleme:

Meclis'te Suriyeli mülteciler konusunda araştırma açılmasını isteyen CHP'li vekil Hurşit Güneş, "1,5 milyona yaklaşan Suriyeli mültecinin kaydı kuydu yok" dedi.

Meclis'te Suriyeli mülteciler konusunda araştırma açılmasını isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "1,5 milyona yaklaşan Suriyeli mültecinin kaydı kuydu yok" dedi.

Suriyeli mülteciler konusunda Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Güneş, mülteci kampları dışında yaşayan 1 milyondan fazla mültecinin ancak yarısı kadarının resmi olarak kayıt altında olduğunu, kayıt altında olanların da verilerinin sağlıksız olduğunu ifade etti.

Ülkedeki Suriyeli mültecilerle ilgili verilerin toplanabilmesi için Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasının zorunlu olduğunu ifade eden Güneş, kamplarda 220 bin, kamp dışında 1 milyondan fazla mültecinin hayatlarını sürdürmeye çalıştığını, kamp dışında yaşayanların sadece 515 binin kayıt altında olduğunu; BM verilerine göre hükümetin mülteciler için 3,5 milyar dolar harcadığını kaydetti.

Güneş, araştırma önergesinde; açlık sınırında yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşamlarını sürdürebilmek için dilencilik yapmakta, suça yönelmekte, kadın sığınmacıların çocuk yaşta zorla evlendirilmekte ya da seks işçisi olarak kullanılmakta olduklarını ifade etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hurşit Güneş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title