Haberler

CHP'li Güler'den Belgeli 'Neden Katılmadık' Açıklaması

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Birgül Ayman Güler, Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince seçim bölgelerinde çalışmalara neden katılmadıklarını, genel merkezin kendilerine yönelik "Ankara’dan ayrılmayın" şeklindeki yazılı belgesiyle açıkladı.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Birgül Ayman Güler, Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince seçim bölgelerinde çalışmalara neden katılmadıklarını, genel merkezin kendilerine yönelik "Ankara'dan ayrılmayın" şeklindeki yazılı belgesiyle açıkladı.

Güler, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"12 Ağustos 2014 günü basın toplantısı yapmış ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından okunan bir açıklamayla, partimizde ilkelerimizden uzaklaşıldığı ve açık stratejik hataların ısrarlı biçimde yinelendiği saptamamızı dile getirmiştik. Bu gerekçelerle, güçlü muhalefet ve iktidar yürüyüşü yolunda, CHP Genel Başkanlık makamının boşaltılması ve partinin kurultaya taşınması gerektiği görüşümüzü kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün, 13 Ağustos 2014 gazetelerinde, Sayın Genel Başkan'ın 'Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır' şeklindeki sözleri yayımlanmıştır. Belgeli bir yanlışlık içeren bu sözler Parti Sözcüsü tarafından da yinelenmiş, 'sehven' sarf edilmediği anlaşılmıştır. Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir. Üç başkan vekilinin ortak imzasıyla görevlendirme yazısı, 17 Temmuz 2014 tarihlidir. Yazıda, 'Genel kurul çalışmaları için görevlendirilen milletvekillerimizin Ankara'dan ayrılmamalarını, mazeretsiz olarak çalışmalara katılmalarını…' ifadesi yer almıştır. Kamuoyuna saygıyla duyururum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birgül Ayman Güler Emine Ülker Tarhan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title