Haberler

CHP'li Gök: Türkiye Çok Ciddi Bir Sıkıntı ile Karşı Karşıya

Chp Grup Başkan Vekili Levent Gök, yaşanan olayların Doğu ve Güneydoğu'yu çok ciddi şekilde sarsmış durumda olduğunu belirterek, "CHP olarak ülkemizin içinde olduğu bu durumda arkadaşlılarımızla birlikte kamuoyunun özellikle siyasi partilerin bu çatışma ortamından bir an önce ülkeyi çıkartmak açısından hep beraber el birliği ile parlamentoda bu işin mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Chp Grup Başkan Vekili Levent Gök, yaşanan olayların Doğu ve Güneydoğu'yu çok ciddi şekilde sarsmış durumda olduğunu belirterek, "CHP olarak ülkemizin içinde olduğu bu durumda arkadaşlılarımızla birlikte kamuoyunun özellikle siyasi partilerin bu çatışma ortamından bir an önce ülkeyi çıkartmak açısından hep beraber el birliği ile parlamentoda bu işin mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki 5 milletvekilinden oluşan heyet Diyarbakır'da dünkü temaslarının ardından bugün Mardin'e geldi. CHP heyeti Mardin Valisi Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret ederek programlarına başladı. Vali Koçak ile basına kapalı yapılan görüşmenin ardından CHP'li heyet daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret ederek, bir görüşme gerçekleştirdi. CHP'li Gök, bölgede yaptıkları incelemelerde bir rapor hazırlayacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Yaşanan bu çatışma ortamının Doğu ve Güneydoğu'da yarattığı hasarın ve esnafımızın, yurttaşımızın durumunu yerinde görmek için buradayız. Sizleri de ziyaret ederek bölge ekonomisine turizmine olan değerlendirmelerinizi almak istiyoruz. Bunu önemsiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla yaşanan bu olaylar bölge ekonomisini Doğu ve Güneydoğu'yu çok ciddi bir şekilde sarsmış. Özellikle Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşananların sadece Sur İlçesi'nde değil, bütün Diyarbakır'ı çok etkilediğin dün tanık olduk. CHP olarak ülkemizin içinde olduğu bu durumda arkadaşlılarımızla birlikte kamuoyunun özellikle siyasi partilerin bu çatışma ortamından biran önce ülkeyi çıkartmak açısından hep beraber el birliği ile parlamentoda bu işin mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye bunu bu zamanlarda bugünlerde çözemezse ne zaman çözecek diye de herkese haykırıyoruz. Türkiye çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya. Ekonomimizi, turizmimizi, tarihimizi, kültürümüzü her türlü değerlerimizi tahrip eden bir boyuta geldi. CHP olarak biz de parlamentoda daha etkin bir şekilde Türkiye'de huzur ve güven ortamına sürükleyecek adımlar atılması konusunda çağrılarımızı yenilemek istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Sabah esnafı gezdiğimizde de Mardin'de de büyük bir ekonomik sıkıntı var. Kimi dükkanlar henüz açılmadığı gibi dükkanlar ise nerdeyse yok denecek kadar bir müşteriye tanık olduk. Bütün esnaf, herkes şikayetçi. Doğu ve Güneydoğu'daki olaylar güvenlik açısından buraya gelmek isteyen herkesi etkiliyor. Dolayısıyla Mardin de bu açıdan büyük bir ekonomik sıkıntıya girmiş durumda."

TÜRK: OTELCİLER 600'E YAKIN İŞÇİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALDI

CHP'li Gök'ün ardından söz alan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bölgenin, yaşanan olaylardan çok etkilendiğini ifade ederek, "CHP heyetinin bugünler de bu dönemde, burada yaşanan durumu, çatışmalı ortamdan kaynaklanan bu sıkıntılı durumu yerinde görmeleri için bir heyet göndererek bunu önemsemesi, bizim için bir mutluluk. Bölge büyük bir etki altında. Halk moralsiz, gerçekten perişan bir durumda. Mardin bir tarih, bir turizm kenti. Dünyanın ilgisini çeken bir kent. Bu çatışmalı süreçten önce 1 milyona yakın bir turist kitlesi Mardin'i ziyaret ediyordu. Ama bugün bir tek insan bırakın turistleri ticari anlamda burada iş yapan insanlar bile artık buraya gelmekten, bölgeye gelmekten çekiniyor. Esnafımız turizme dayalı bir çalışma yaptığı için de, turist gelmeyince hali ile sabahtan akşama kadar işyerinde bir ciklet bile satmayan esnafımız var. Biz bunu görüyoruz. Turizmciler, otelciler 600'e yakın işçi çıkarmak zorunda kaldı. Çünkü müşteri yok. Su ve elektrik faturalarını bile ödeyecek durumda değiller. Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz."

"İNSANLAR HEM DEVLETE HEM BİZE KIRGIN"

Yaşanan olaylarda bölge halkının hem devlete hem de kendilerine karşı bir kırgınlık yaşadıklarını anlatan Türk, şunları söyledi:

"Ancak son 2 aydır tüccarlar mallarını dışarıya gönderemiyorlar. Özellikle Ortadoğu ülkelerine ihracata yapan işadamlarının bir korkusu da piyasayı kaybetmeleri. Eğer piyasayı da kaybederlerse bir daha ayakta duramazlar. Çünkü bakıyorsunuz burada ihracat yapmadığınızda birden bire İran devreye girdi. ve oradaki piyasayı ele geçirmeye çalışıyor. Sıkıntılı bir süreç zor bir dönem çok dürüst ve açık söylemek gerekiyorsa insanlar devletin bu zulüm politikasından nefretle bakıyor. Ama kırgınlığı var, bize karşı da kırgınlığı var. Devlete bu katliamı yapmak için niye fırsat verildi diye bize de tepkisi var. Biraz dürüst konuşmak biraz açık konuşmak lazım. Basın önünde bunları söylüyorum. Ama biliyoruz ki insanlarımız birlikte yaşam iradesini her zaman göstermiştir. CHP bu dönemde rolünü oynamazsa üstüne düşen sorumlukları yerine getirmezse, tarih önünde halkın gözünde herkesin gözünde mahkum olacaktır. Yanlışlıklara hep birlikte karşı çıkalım. Ama bu devletin sindireceğim, terbiye edeceğim mantığına karşı da birileri hop demesi lazım. Bu bir 1937'lerde'de 30'larda yaşanan bir politika bugün gündeme geliyor. Bunun ucu biraz size de dokunabilir ancak gerçekten öyle. Mesele hendek olayı değil. İlk günde de dedim. Demokratik özerklik sadece hendek olayı değil. Sosyal, kültürel hukuksal bazı temellerin oluşması lazım. Bu dünyada olmayan bir şey değil. Dünyanın birçok yerinde demokratik özerklik ve eyaletler var. Ama orada bir sorun yaşanmıyor. Geçenlerde Viyana'daydım orada 9 tane eyalet vardı. Orada bir sıkıntı yok insanlar bunu aşmış, ama önemli olan bunu bahane ederek bir intikamcı anlayışla karşı karşıyayız. Geçmişteki bütün özel kuvvetleri cumhurbaşkanının emrine devir etme var. Bazı şeyleri biz görüyoruz. Yani oraya gittiğimiz de bakan tanımıyoruz, başbakan tanımıyoruz diye talimat aldığımız yere göre hareket ederiz diyen ve hükümeti bile aşan güçler var orada. Türkiye'yi demokrasiden uzaklaştıran bir tehlike ile karşı karşıyayız. Hep birlikte bununla mücadele etmemiz gerekir."

Ziyaret daha sonra Mardin'de yaşanan sorunları görüşmek üzere basına kapalı olarak devam etti. Belediye ziyaretinin ardından CHP heyeti, Mardin Barosu'nu ziyaret ederek, temaslarını sürdürdü. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gök Ahmet Türk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Avşaroğlu:

CHP BU DA TRİBÜNLERE OYNAMAK. BİR DEFA DA YA SÖYLEDİĞİN OL YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN. YAZIK SİZE.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title