Haberler

CHP'li Gök Astsubaylar İçin 6 Kanun Teklifi Verdi

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan astsubayların 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibaklarının yapılması için kanun teklifi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan astsubayların 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibaklarının yapılması için kanun teklifi verdi. Teklifin yasalaşması halinde intibaklar 2 yıllık yüksek okul mezuniyetine göre yapılacak.

Gök, TBMM Başkanlığına astsubaylara ilişkin 6 kanun teklifi verdi.

Söz konusu tekliflerin getirdiği düzenlemeler şöyle:

Hayatlarını görevleri nedeniyle kaybeden kaybeden astsubayların, uzman Jandarma ve uzman erbaşların, sözleşmeli erlerin dul ve yetimleri ile malul olanlara Toplu Konut İdaresince faizsiz olarak kredi verilecek.

1979 ve 1992 yılları arasında emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığına müstahak olarak ayrılan astsubaylar ile bunlardan dolayı kendilerine dul ve yetim aylığı bağlananların emekli aylıklarına iyileştirmeler öngörülecek.

1. dereceye yükselerek 3600 ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylara (6000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda görev tazminatı ödenecek.

Subay ve astsubay naspedildikten sonra Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içindeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerle, meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların yükümlülükleri, buralarda geçen sürelerin yarısı kadar uzatılabilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Levent Gök Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title