Haberler

CHP'li Gençler Kadına Şiddete "Gül Kokan Kan Kırmızı"Yla Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Gençlik Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladıkları "Gül Kokan Kan Kırmızı" adlı tiyatro oyunuyla Türkiye'de kadının durumuna ve kadına uygulanan şiddete dikkat çekti. Yüzlerce kişinin izlediği oyunda gençlerin performansı ayakta alkışlandı.

5 Mart 2016 Cumartesi günü saat 19.30'da Reha Midilli Kültür Merkezi'nde sahneye konan oyun, 'karı' kelimesinin kökeninin nereden geldiğini açıklayan bölümle başladı. Orta Asya Türklerinin ailenin direği kabul ettiği erkeği dağ, onun eşi olan kadını ise dağın tepesindeki 'kar'ı olarak nitelediği oyun skeçler halinde devam etti. Başta Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut'un katledilmeleri olmak üzere Türkiye'de binlerce kadın cinayetinin işlendiği, son 10 yılda 14 milyon kadının reşit olmadan anne olduğu, kadın haklarının Cumhuriyet ile başladığı ancak bugün geri götürülmeye yönelik uygulamaların görüldüğü bir süreç yaşandığına vurgu yapıldı.

Emre Güney'in yazıp yönettiği, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçe başkanı Günal Biçer, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıköse, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cenk Erdöne, CHP'li Foça belediye meclis üyeleri, partililer ve yüzlerce vatandaşın izlediği oyunda Işıl Acar, Aslıhan Sarı, Fadime Özdemir, Ebru Cont, Sinan Otlu, Selahatttin Aktaş, Kemal Çiftçi ve CHP Foça İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım rol aldı.

Ayakta alkışlarla sona eren oyunun ardından konuşan Günal Biçer gençleri, "Annelerine, bacılarına, eşlerine sahip çıktıkları" için bir kez daha alkışlatırken, Gökhan Demirağ ileri gitmenin ancak kadının eşit yurttaş olarak hayatın her alanında yer almasıyla mümkün olabileceğini ve Atatürk'ün en büyük mirasım dediği CHP'nin kadın haklarını savunmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından oyunun yönetmeni ve oyunculara çiçek verilmesiyle program sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title