Haberler

CHP'li Gamze İlgezdi ve Eşinden Suç Duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ve eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, haklarında çıkan iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ve eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, haklarında çıkan iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

15 adet rezidans dairesi olduğu iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ile makam odasına 1.63 milyonluk mobilya aldırdığı öne sürülen eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, haklarında çıkan iddialar üzerine harekete geçti. İlgezdi çifti, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek, iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan Murat Karayalçın, "Sayın belediye başkanımız için üçümüz hep birlikte suç duyurusunda bulunduk. Aslında basında yer almakta olan bu iddialar 2013 yılında da gündeme getirilmişti. O tarihte İçişleri Bakanlığı'na ihbarda bulunulmuştu. İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirmişti. Savcılığa ihbarda bulunulmuştu. Savcılık soruşturma yapmıştı ve gerek müfettişlerin çalışmaları, gerekse savcılığın çalışmaları Sayın Battal İlgezdi için olumlu olarak sonuçlanmıştı. Bu iddialar bilemediğimiz bir gerekçeyle yeniden gündeme getirilmiş bulunmaktadır. Sayın Milletvekilimizin açıklamaları oldu, Sayın Belediye Başkanımızın açıklamaları oldu. Ama bu açıklamalara karşı bu iddiaların devam etmesi nedeniyle savcılığa başvuruda bulunma kararı aldık. Başsavcıya hazırlamış olduğumuz dosyaları sunduk. CHP'liler olarak bu tür iddiaların tümünün üzerine gitme kararlılığındayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da aynı rezidansta dairesi olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Karayalçın, "Tesadüf ya da başka tercihle oradan alındı. Ne varsa, ne iddia edildiğiyse, kimin için iddiada bulunulduysa bunların tümü ortaya çıkarılacaktır" diye konuştu.

Karayalçın, bir basın mensubunun sorusu üzerine de, "Biz dosyalarımızı hazırladık, sunduk. Kim sızdırdıysa o da ortaya çıkacaktır. Kim vermişse bu bilgileri o da ortaya çıkacaktır" dedi.

15 adet rezidans dairesi olduğu iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ise "Üzerime kayıtlı olan daire sayısını siz basın olarak veriyorsunuz. Ben tüm belgelerimi verdim. 21 yaşından beri 657'ye tabi devlet memuruyum. Ama yıllarca birikim olarak dışarıda emeğimle, ekmek kazanmak için ek işler de yaptım. Dolayısıyla 21 yaşından beri her türlü mal beyanım yılı yılına var devletin elinde. Biz hukuki anlamda gerekeni yaptık. Hırsız değiliz, arsız değiliz, haram yemedik. Alnım ak benim de, eşimin de. Gayet ak bir şekilde de tekrar bu işin içinden tertemiz çıkacağız" şeklinde konuştu.

"İddialar üzerine kulislerde istifa beklentileri vardı. İstifa edecek misiniz?" sorusu üzerine ise İlgezdi, "Neden istifa edeyim?" dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, "Her şey yasaldır. Ben günü gününe eşim ve çocuklarımın mal bildirimini İçişleri Bakanlığı'na veriyorum. Bugün buraya gelip, savcıya kendimizi şikayet ettik. Bir açık, bir yolsuzluk varsa devlet bu konuda karar verecektir. Bizim bu konuda alnımız ak, yüzümüz paktır. Günlerdir ben ve eşimle ilgili asparagas haberler yapılıyor. Tek bir şeye üzüldüm. Dedemin köyde malları vardı, tarlası onu yazmamışlar, ona üzüldüm" dedi.

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesiyle ilgili soru üzerine ise İlgezdi, "Zeynep Hanım o daireyi müteahhit firmadan satın aldı. Bizimden uzaktan yakından bir ilgisi yok" diye konuştu.

Dairelerin nasıl alındığını da anlatan Başkan İlgezdi, "Benim orada dairelerim var. Ben bu arsayı belediye başkanı olmadan 5 yıl önce aldım. Yani 2004-2005 yılında aldım. 1134 metre karedir. O firmaya kat karşılığı verdim. Oradan benim, eşim, çocuklarım adına 17 daire düştü. 1+1 dairelerdir. Arzu eden istiyorsa 250 bin TL'den hepsini toptan vermeye hazırım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Karayalçın Battal İlgezdi Ataşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title