Haberler

CHP'li Eski Vekillerin Yargılanması Devam Ediyor

Güncelleme:

CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe'nin yargılanmasına devam edildi.

'erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanıklarına ifadelerini değiştirmek için para verdikleri iddiasıyla CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe'nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme eski vekillerin dosyasında, Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi'nde görülen Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı, Denizli CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı davanın sonuca bağlamasından sonra karar verecek. Erzurum'da Özel Yetkili Mahkemede 2010 yılında görülen 'Erzincan Ergenekon' davasının gizli tanığı olarak yer alan 'Munzur'la görüşmeleri kamera kayıtları ile tespit edilen CHP'li eski milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe hakkında dava açıldı. İddianamede, konuya ilişkin gizli soruşturma devam ederken, o dönem CHP Erzincan Milletvekili olan Erol Tınastepe, soruşturmadan önce gizli tanık 'Munzur' ile 19 Şubat 2010 günü saat 10.00'da görüştüğü belirtildi. Eriza Otelde, Erdal Erdoğan adlı kişinin aracılığıyla dönem CHP İzmir Milletvekili olan Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastape'nin yaptığı görüşme 10 dakika sürdü. İddianamede, gizli tanık 'Munzur'u 3 Mart 2010 günü Ankara'ya gittiğinde Erol Tınastepe'nin karşıladığı, medyaya çıkma karşılığında 100 bin lira teklif ettiği ileri sürüldü. Yine iddianemede, Erzincan'daki Paradise pastanesinde Erdal Erdoğan'ın siyah bir çanta içerisinde '80 bin lirayı alın ifadenizi değiştirin' dediği ileri sürüldü. Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde önce 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek suçlarından 13,5 yıldan 31 yıla kadar hapsi istenen Erol Tınastepe ile 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet verme' suçlamasıyla 11,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Ersin, bugün görülen duruşmada hazır bulundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Ahmet Ersin'e destek vermek için duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe dosyasında karar vermek için Yargıtay 11'inci Ceza Dairesinde görülen İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının sonuçlanmasını bekliyor. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, heyet olarak Yargıtay'da görülen davanın sonucuna göre bir karar vereceklerini söyledi. Mahkeme, bu nedenle duruşmayı 9 Aralık'a erteledi.

ERSİN İFTİRA NEDENİYLE YARGILANIYORUZ

Duruşmanın ertelenmesinin ardından CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, gizli tanıkların yalan ve iftiraları sonucu yargılandıklarını belirterek şunları söyledi

Bunlar gizli tanık maskesi takan yalancı tanıklardır. Onların verdikleri yalan ifade ve attıkları iftiralar nedeniyle biz bir yıla yakın süreden beri Erzurum'da 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyoruz. Sahip çık gizli tanığına. Üstelik bunlar nasıl gizli tanık Ortada dolaşıyorlarlar. Erzincan, Erzurum, Ankara hatta meclisin kordidorlarında dolaşıyorlar ve dokunduklarını yakıyorlar. Böyle şey mi olur Böyle gizli tanıklık mı olur Kuralsız, disiplinsiz, başıboş bir sistem. Böyle şey olmaz. Böyle adalet tecelli etmez. Hem yargımız bundan zarar görür hemde itibar kaybeder. Hukukumuz kanamaya devam eder. Demokrasi paketi açıklanıyor. Önce bu ülkede yaşayan insanların özel yaşamlarının güvence altına alınması lazım. Önce bunu yap. Başbakanın bile odasına böcek konulup bulunmuşsa ve insanlar benim aleyhimde bir gizli tanık üretilir baş belaya girer korkusu yaşıyorsa o zaman bu ülkede hukuk, demokrasi olduğunu kimse iddia edemez. Hepsi hikayedir.

GİZLİ TANIK TÜRK YARGISINA YAKIŞMIYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de arkadaşı Ahmet Ersin'e destek vermek için duruşmayı izlemeye geldiğini bildirerek şunları söyledi

Ahmet benim sevdiğim arkadaşım, dostum. 3 dönem milletvekiliği yaptı. Çok uzun yıllardır İzmir'de tanıdığım bir insan. Ahmet Ersin'in Türkiye'deki gizli tanıkların suçlamasıyla böyle bir davada yargılanmasını Türk adaletine ve hukukuna zarar getireceğini düşünüyorum. Artık gizli tanık hadisesi Türk yargısına yakışmıyor. Türk yargı sisteminde insanları mahkum etmenin aracı olarak bir takım kişiler gizli tanık olarak kullanıldı. Akıl, ruh ve denge sağlığı yerinde olmayan katil ve tecavüzcü insanları, teröristi gizli tanık yaparak adalet olamaz. Bizim hukuk sistemine karşı boynumuz kıldan incedir. Hukuku eleştirmiyoruz. Yargıyı asla eleştirmiyoruz ama yargıyı bu yöntemle kullananlar Türk adaletine zarar veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Denizli Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title