Haberler

CHP'li Erol'dan Terör Örgütü PKK'ya Sert Tepki

CHP'li Erol'dan terör örgütü PKK'ya sert tepki CHP Milletvekili Gürsel Erol; "Meydan Okuyorum.

CHP'li Erol'dan terör örgütü PKK'ya sert tepki

CHP Milletvekili Gürsel Erol ; "Meydan Okuyorum. Bedel ödetecekseniz, Bana Ödetin"

TUNCELİ - CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Ben bu ilin milletvekiliyim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum. Bana ödetin. Öğretmenlerimize, insanlarımıza değil" dedi.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde düzenlenen Dut ve Peynir Festivalinde katılan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 23 yaşındaki Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı şehit eden terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol yaptığı konuşmada, "Belkide Tunceli tarihinde, Dersim tarihinde Cumhuriyet Halk Partililer olarak ilk defa bir isyanı sokağa döktük. Necmettin öğretmenimizin terör örgütünce katledilmesine isyan ettik.Tunceli'de yeter dedik. Yürüdük ve isyan ettik. Çünkü bu topraklar bizim için, geçmişimizin, tarihimizin doğamızın, geleneklerimizin, kültürümüzün, inançlarımızın toprağı. Bu topraklara sığınan hiçbir insan tarih boyunca katledilmemiştir. Sahip çıkılmıştır. ve Necmettin'imizin kanı, terör örgütlerince Dersim topraklarında döküldü. Bu bizim kültürümüze sıkılan bir kurşundur. Bu bizim inançlarımıza sıkılan bir kurşundur. Bu Anafatma'nın, Düzgün Baba'nın, Munzur Baba'nın inançlarına sıkılan bir kurşundur. Asla kabul etmiyoruz. Bu kent bir terör kenti değildir. Bir özgürlükler şehri ve bir Cumhuriyet kentidir. Bizim ilkemiz, bizim davamız Mustafa Kemal'in inançlarıdır. Cumhuriyetin temel değerleridir. Bunları bilmeyenlere artık boyun eğmeyeceğiz. Ben bu ilin Milletvekiliyim. Değerli hemşehrilerim, bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum. Bana ödetin.Öğretmenlerimize değil. İnsanlarımıza değil. Esnafımıza değil. Muhtarlarımıza değil. Köylümüze değil. Düşünün ki Gümüşhane'de bir inşaat işçisi yememiş, içmemiş, evladını büyütmüş ve o evladını öğretmen yapmış. ve Öğretmenlik Dersimliler için, Tuncelililer için kutsal bir meslektir. Çünkü biz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali'ye inanan bir toplumuz." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title