Haberler

CHP'li Erdoğdu: Halkbank 111 Milyon TL Zarara Uğratıldı

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Halkbank'ın Akabe Şirketi'ne devredilerek bankanın toplamda 111,3 milyon TL zarara uğratıldığını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Halkbank'ın Meksan şirketine kullandırdığı ve tahsil edilmeyen teminatlı alacağını çok düşük bedelle Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş ve Korkut Özal'ın ortak olduğu Akabe Şirketi'ne devrederek bankanın toplamda 111,3 milyon TL zarara uğratıldığını iddia etti.

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamada, bir gazeteye şirket avukatının yaptığı, "Bankanın zarara uğratıldığı arazinin ucuza satıldığı iddialar asılsızdır" şeklindeki açıklamalarına değinerek, Halkbank'ın 1998 yılında Meksan'a 5 milyon 850 bin dolar kredi kullandırdığını ve bu kredinin karşılığında İstanbul Pendik Ballıca Köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 5 milyon metre kare araziyi teminat olarak aldığını kaydetti. Kredinin geri ödemelerinde sorun çıktığını ve Meksan'ın 14 Temmuz 2009'da iflasına karar verildiğini hatırlatan Erdoğdu, " Halk Bankası'nın alacağının 137 milyon TL'den 51 milyon TL'ye düşürüldüğü yetmezmiş gibi, 51 milyon TL'lik alacağının iflas kararının verildiği tarih ile temlik tarihi arasında geçen süre boyunca doğan yaklaşık 25,3 milyon TL'lik gecikme zammı dikkate alınmadı" dedi.

-"ALICI VE SATICI AYNI GRUP"-

Bu aşamada Halkbank'ın alacağının, 15 milyon dolar karşılığında Akabe'ye temlik edildiğini belirten Erdoğdu, "Halkbank, Mustafa Latif Topbaş, Mahmut Muhammed Topbaş, Abdullah Tivnikli, Metin Uysal, Bekir Aydoğan ve Mustafa Ünlü'nün ortak olduğu Akabe AŞ'ye 137 milyonluk alacağını yaklaşık 27 Milyon TL'ye devrederek, 110 Milyonluk Liralık teminatlı alacağından vazgeçti" iddiasında bulundu.

Akabe'nin alacağının temlik almasından sonra iflas masasının, Ballıca Köyü mevkiinde bulunan 5 milyon metrekarelik arazinin, pazarlık usulüyle satışına karar verildiğini anlatan Erdoğdu, "Söz konusu gayrimenkul 30 Kasım 2012 tarihinde pazarlık usulü satışa çıkarılmış ve bu satışa sadece Güven Enerji katılmış ve 120 milyon TL'ye satın almıştır. Güven Enerji Şirketi 4 Ağustos 2008 tarihinde 5 bin TL sermayeyle kurulmuş bir şirket olup, hisseleri 28 Kasım 2012 tarihinde, yani satıştan üç gün önce, Kadri Tunç Peker ve Mehmet Şahin tarafından devralınmıştır" dedi. Güven Enerji'nin satışa katılmak için gerekli olan 40 milyon TL teminatı Albaraka Türk Katılım Bankası'ndan temin ettiğini, belirten Erdoğdu, Akabe ile Güven Enerji'nin ortaklarının aynı kişiler olduğunu söyledi. Erdoğdu, mevcut satış organizasyonunun kanunda yer alan "muvazaalı işlemlerden" biri olduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Latif Topbaş Aykut Erdoğdu Halk Bankası İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title