Haberler

CHP'li Erdemir: 10 Günlük Babalık İzni 8 Haftaya Çıkarılsın

Chp Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, eşi doğum yapan devlet memurlarına verilen 10 günlük babalık izni süresinin 8 haftaya çıkarılması için hazırlandığı kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Chp Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, eşi doğum yapan devlet memurlarına verilen 10 günlük babalık izni süresinin 8 haftaya çıkarılması için hazırlandığı kanun teklifini TBMM'ye sundu. Erdemir'in Babalar Günü öncesi verdiği teklif, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 'Mazeret İzni' başlıklı 104'üncü maddesinde değişiklik öngörüyor.

CHP'li Erdemir hazırladığı kanun teklifini yazılı açıklama ile duyurdu. "Bir çocuğun hayatının en güzel günlerini yaşamak babaların da hakkı" diyen Erdemir, babalara verilebilecek en güzel hediyenin bu saadeti anneyle birlikte paylaşma imkanı olduğunu söyledi.

Babalık izni kapsamında Norveç'te 12 hafta, Slovenya'da 90 gün, İsveç'te ise anne ve babanın paylaşarak kullanabilecekleri toplam 16 ay izin hakları olduğunu hatırlatan Erdemir, "Türkiye'nin de babalar için hak ve sorumluluklar getiren bu düzenlemeyi hayata geçirmesinin zamanı geldi" dedi.

Bu teklifin ekonomik ve sosyal yaşamda kadın erkek arasındaki cinsiyet eşitsizliğinin kaldırılması yolunda da katkı sağlayacağını belirten Erdemir, bebeğin bakımında anneyle birlikte daha fazla sorumluluk üstlenen babaların bebekle daha kuvvetli bir bağ kurma imkanına sahip olacağı ifade etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Aykan Erdemir Babalar Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title