Haberler

CHP'li Erdem Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "IŞİD terör örgütünün, Irak El Kaidesi döneminden itibaren arkasındaki bir numaralı destekçisi ABD'dir.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "IŞİD terör örgütünün, Irak El Kaidesi döneminden itibaren arkasındaki bir numaralı destekçisi ABD'dir. Bütün dünya samimi olsun; Rusya, Amerika, İngiltere ve de başka batılı bir devlet, Ortadoğu halkları üzerinden ellerini çeksin" dedi.

Erdem, düzenlediği basın toplantısında, günlerdir kamuoyunda Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması olayının yer aldığını, AK Parti medyasının ise Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına sebep olan, Cumhuriyet'in "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" başlıklı haberini inkar ettiğini savundu.

Haberde "MİT'in eskortluk ettiği tırların DAEŞ'e gittiğinin" iddia edildiğini vurgulayan Erdem, "AKP milletvekilleri, bu bilgiyi yalanlamıştı, 'biz IŞİD'e silah falan göndermiyoruz' demişti. Ben de şunu soruyorum; madem Türkiye'den IŞİD'e tırlarla silah gitmedi, Can Dündar neden iftira suçundan yargılanmıyor? Dündar devlet sırrını ifşadan, yani gerçek olan bir bilginin ifşa suçundan yargılanıyor. Hükümet, Dündar ve Gül'ü tutuklayarak, IŞİD'e silah sevkıyatı yaptığını kabul etmiştir" diye konuştu.

Erdem, Rusya'nın 19 Kasım'da DAEŞ'a ait olduğu iddiasıyla petrol tankerlerini vurduğuna işaret ederek, "Ortadoğu'da IŞİD'e ait neresi vurulursa altından Türkiye çıkıyor. IŞİD'in resmi dili Arapça ama o tankerlerin üstünde Türkçe ibareler var, 'Serin Turkey' yazıyor" diye konuştu.

Bu tankerlerin fotoğrafını gösteren Erdem, şöyle devam etti:

"Bu yazılar tankerlerin Türkiye'ye ait olduğunun belgesidir. Bu tankerler Su-34 tipi uçaklarla vuruldu, biz de 24 Kasım'da Su-34 tipi uçağı düşürdük. Çok ilginç. Bu tankerler vurulduktan sonra Iraklı siyasetçi Muvaffak El Rubai, bu tankerlerin Türkiye'ye ait olduğunu ve bu işin arkasında Albayraklar'ın olduğunu ifade etti. Ben de bu 500 tırın Albayraklar ile ilişkisi olup olmadığını soruyorum. AKP'ye çok yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre, bu tırların Albayraklar'a ait olduğu söylenmektedir. Berat Albayrak'ın Enerji Bakanı olması akabinde Türkiye'nin enerji politikalarını IŞİD petrolleri üzerinden yönetip yönetmeyeceğini, vurulan bu tırlarla düşürülen uçak arasındaki ilişkiyi merak ediyorum."

Ortadoğu'nun en saygın medyalarında yer aldığını söylediği, bölgedeki petrol trafiğine ilişkin haritayı gösteren Erdem, geçen yıl "Türkiye İsrail'e petrol satıyor" bilgisini paylaştığına dikkati çekti.

- "En fazla parmak salladığı ülkeye petrol satıyor"

Erdem, yabancı basında yer aldığını söylediği başka bir belgeyi de göstererek, "Bu haberlerde bir fizibilite yayınlanıyor ve bundan, Türkiye'nin IŞİD'den aldığı petrolü İsrail'e sattığı yönünde bir neticeye varılıyor. Olabilir, Türkiye İsrail'e petrol de satabilir, Ortadoğu'daki bir devletten petrol de alabilir ama ülkenin içine düşürüldüğü şu durum kabul edilemez. Birilerinin ifadesiyle, bir cihan medeniyetinin bakiyesi olan büyük bir devlet, bir terör örgütü ile petrol ticareti yapıp, en fazla parmak salladığı ülkeye petrol satıyor" ifadesini kullandı.

CHP'li Erdem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakarı Berat Albayrak'a, "Üzerinde Türkiye'nin açık damgasını taşıyan bu petrol tankerleri sizin bizatihi aile şirketinize mi attir? Ait değilse, dünyada yayınlanan dokümanların, bu iddia ekseninde size garezi nedir, sizden na talebi vardır da size bu iftiraları atmaktadırlar? Türkiye İsrail'e IŞİD petrolünü sizin tankerlerinizle mi pazarlamaktadır?" sorularını yöneltti.

Erdem, "Bir kaç Albayrak ailesi var, bu 500 tır Berat Albayrak'ın ailesi mi ait?" sorusuna, "Evet, Berat Albayrak'a ait olduğu söyleniyor. Rusya'nın vurduğu tırlar Suriye'den giden tırlar. Tankerlerin üzerinde 'Turkey' yazıyor, mesela bir tankerin ismi de Serin. Bu konu iş çevrelerinde de konuşulan bir hadisedir, zan altında bırakmamak için isimlerini açıklamıyorum ama günü geldiğinde açıklarım" yanıtını verdi.

"AB parayı verecek, biz de Suriye'li mültecilere mi bakacağız?" sorusu üzerine Erdem, şunları kaydetti:

"Türkiye, Avrupalıların mültecilerden duyduğu rahatsızlık ekseninde Ortadoğu moteline dönüştürülmüştür. Avrupalılar bu konuda samimi iseler, Ortadoğu'da kalıcı barışın ortaya çıkması için girişimde bulunsunlar. G-20 toplantısına katılıp da eli kanlı olmayan kaç tane devlet başkanı vardır? Maalesef batı da samimi bir yaklaşım içerisinde değildir. Avrupa, 'biz 3 milyar zaten harcıyoruz, bunu size verelim, siz şunlara motel vazifesi yapın' demektedir. IŞİD terör örgütünün, Irak El Kaidesi döneminden itibaren, Afganistan'daki faaliyetleri ele alındığında, arkasındaki bir numaralı destekçisi ABD çıkacaktır. Bütün dünya samimi olsun, eli kana bulanmamış bir liderin olmadığı G-20 toplantısında samimiyetin ortaya çıkmayacağı gibi; Rusya, Amerika, İngiltere ve de başka bir batılı devlet, Ortadoğu halkları üzerinden ellerini çeksin."

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Eren Erdem Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title