Haberler

CHP'li Ekrem İmamoğlu: "Beylikdüzü Kadın Dostu Kent Olacak"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde, kadınlar için hazırladığı projeleri açıklayan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 30 Mart’tan sonra Beylikdüzü’nün “Kadın Dostu Kent” olacağını söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde, kadınlar için hazırladığı projeleri açıklayan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 30 Mart'tan sonra Beylikdüzü'nün "Kadın Dostu Kent" olacağını söyledi.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde, projelerini açıkladı. Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların kadınların hayatını olumsuz etkilediğini kaydeden İmamoğlu, "Karanlık sokaklar, yetersiz ulaşım, park ve spor alanlarının eksikliği, kreşlerin, yaşlı bakım evlerinin olmaması, işsizlik, şiddet, ev emeğinin değerlendirilmemesi vb pek çok soruna çare bulmak yerel yönetimlerin sorumluluğudur" dedi.

"Kadın Konuk Evi'nin adresini ilan eden bir belediye var" diyen Ekrem İmamoğlu, "İlçemiz kadınların ihmal edildiği, onları hayata daha fazla katacak hizmetlerin getirilmediği bir yer. Öyle ki, belediyenin icraatlarını anlattığı kitapçıklarda, hatta hizmet haritasında, ilçemizde İl Özel İdaresi tarafından hali hazırda inşa edilen Kadın Konuk Evi'nin adresi, yönetmeliklere ve insan haklarına aykırı şekilde açık açık yazıyor. Adresini herkesin bildiği bir barınma evi kadınları şiddetten koruma ve uzak tutma işlevini göremeyeceği gibi, onları yalnızca hedef gösterir" şeklinde konuştu.

Yerel seçimleri kazanmaları durumunda Beylikdüzü'nde kadınlara özel pek çok projeyi hızla hayata geçireceklerini vurgulayan İmamoğlu, öncelikli projelerini şöyle sıraladı:

"Kentimizdeki orta ve büyük ölçekli şirketlerle işbirliği yaparak kadınların istihdam edilmelerini destekleyeceğiz. İş kurmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Evli ya da boşanmış, çocuk sahibi kadınlara, gelir düzeyine göre ücretsiz ve kaliteli kreş hizmeti vereceğiz. Böylece çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştıracağız. Yaşlı bakım evleri ve evde bakım hizmeti ile bu görevi üstlenen kadınların sorumluluklarını paylaşacağız. Kadın Eğitim Merkezimizde kadınların yeni beceriler kazanmasını ve emeklerini değerlendirerek para kazanmalarını sağlayacağız. Her mahallede açılacak spor merkezlerimiz kadınların hem spor imkanlarına kolayca ulaşmasını hem de kendilerine vakit ayırabilmelerini sağlayacak. Kaldırımlar, bebek arabalarıyla, çocuklarla birlikte hatta gerektiğinde topuklu ayakkabılarla rahatça yürünebilecek hale getirilecek. "Adresini yetkililer dışında kimsenin bilmeyeceği" Kadın Barınma Evi'nde şiddete maruz kalan kadınlar, tek başlarına ya da çocuklarıyla güvenle misafir edilecek, hukuksal ve psikolojik destek verilecek. Kadınların zor anlarınızda yanlarında olup destek vermek için "Acil Telefon Hattı"nı kullanıma sokacağız. Parklara, yürüyüş alanlarına her zaman tertemiz ve bakımlı olacak tuvaletler yaptıracağız. Beylikdüzü'nde kadınların güvenliğini tehdit eden tek bir karanlık sokak kalmayacak. Günün belirli saatlerinde, belediye otobüslerinin kadınları evlerine yakın ara duraklarda indirip bindirmesini sağlayacağız. Belediyemize, yaşadığımız yerin sorunlarını, çözüm önerilerini iletecek olan Mahalle Kalkındırma Kurulları'nda, kadınların erkeklerle eşit temsil edilmesi sağlanacak." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü İmamoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title